Aanvalsgeweren

Het Belgische FN Herstal biedt een groot aantal producten aan specifiek ontwikkelt voor leger en politiediensten. Met meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van kwalitatief hoogwaardige producten voor politie en defensie is FN Herstal de betrouwbare partner voor overheidspartijen.

Het FN SCAR® aanvalsgeweer en de bijbehorende granaatwerper zijn de eerste wapens die zijn ontwikkeld als onderdeel van de FN SCAR®-familie. Het FN SCAR® aanvalsgeweer combineert bekende bedieningsprincipes die al tientallen jaren worden gebruikt in militaire wapens en geavanceerde functies die het wapen licht, ergonomisch, modulair, nauwkeurig en zeer betrouwbaar maken in de moeilijkste operationele omstandigheden. Het FN SCAR® aanvalsgeweer is verkrijgbaar in 5.56x45mm NATO kaliber (FN SCAR®-L) en 7.62x51mm NATO kaliber (FN SCAR®-H).

Het FN SCAR® aanvalsgeweer is speciaal ontworpen om operators meer draagbaarheid en aanpassingsvermogen te bieden. Het beschikt over een opvouwbare buttstock, waardoor het wapen ook geschikt is om vanuit een gevouwen positie te schieten. Het FN SCAR® aanvalsgeweer beschikt ook over een verlengde top MIL-STD 1913 Picatinny®-rail die integraal is met de monolithische aluminium ontvanger. Er kunnen daardoor twee verschillende looplengtes gemonteerd worden, die ook nog eens snel uitwisselbaar zijn.

P90

Interventies door wetshandhavings- en beveiligingspersoneel met dodelijke kracht leggen een moeilijk evenwicht op tussen maximalisering van het terminale effect om een ​​verdachte snel uit te schakelen, zelfs als hij kogelvrije kleding draagt, en het minimaliseren van risico’s voor collega’s en onschuldige omstanders. De

FN P90® Tactical is een compact wapen, gemakkelijk te hanteren in besloten ruimtes, eenvoudig te gebruiken en te onderhouden, waarbij een cartridge wordt ontstoken die zeer effectief is, terwijl het risico op bijkomende schade aanzienlijk wordt beperkt. Het biedt de middelen om zwaarbewapende criminelen en terroristen effectief en veilig te confronteren.

BELANGRIJKSTE VOORDELEN

Q Zeer compact, zelfs met gemonteerde magazijn Q Volledig ambidexter Q Laag terugslag afvuren enkele opnames en volautomatisch Q 50-rond magazijn Q Verkrijgbaar met semi-automatisch of selectief brandtriggermechanisme Q Zeer eenvoudig te onderhouden Q Uitgerust met een bovenste MIL-STD -1913 Picatinny type rail voor optische bezienswaardigheden

Net als het FN Five-seveN® Tactical Mk2-pistool, vuurt het FN P90® tactische machinepistool de kalibercassette van 5.7×28 mm, ontworpen en ontwikkeld door FN Herstal. Deze cartridge voldoet volledig aan de operationele vereisten van wetshandhavingspersoneel in termen van doeleffect en verminderde omvang en gewicht, terwijl het risico op bijkomende schade aanzienlijk wordt beperkt.

Samen met het FN Five-seveN® Tactical Mk2-pistool vormen het FN P90® Tactical machinepistool en de bijbehorende cartridge het iconische FN® 5.7-wapensysteem.

De core business van het Zwitserse B&T AG is de integratie van technische kennis op het gebied van wapens in combinatie met praktische oplossingen voor politie en defensie. B&T is in 1991 begonnen met het produceren van geluidsdempers. Als snel werd een lijn tactische rails/ grepen geintroduceerd om moderne wapens te kunnen voorzien van onder meer lasers, optiek,  nachtkijkers, verlichting en hulzenvangers. In 2004 is B&T begonnen met het ontwerpen en produceren van volledige modulaire wapens, bij uitstek geschikt om te voorzien van verschillende soorten accessoires. De familie van wapens en kalibers is zeer volwassen en compleet geworden.

APC9 (SD)

De APC9 is ontworpen om te voldoen aan de moderne uitdagingen voor politie, speciale eenheden en militairen over de hele wereld. Het resultaat is een lichte en kleine karabijn / SMG die compleet wordt geleverd met alle functies die moderne operators nodig hebben om te slagen in allerlei missies onder alle mogelijke omstandigheden. Op basis van de beproefde APC9 is de APC9-SD een uiterst geavanceerd ontwerp dat de operator in staat stelt om overal onder alle omstandigheden volledig onderdrukt opereren.

APC 300

De meest geavanceerde en veelzijdige combinatie van karabijn en cartridge voor politie eenheden/ speciale interventies en speciale militaire operaties.

APC 556 / APC-556 PDW

De APC556 is een robuuste maar lichte karabijn in 5,56 x 45 (.223 Rem) ontworpen om tegemoet te komen aan uitdagingen van speciale eenheden. Helaas produceert een kort vat een immense geluids- en lichtsignatuur. De APC556-PDW met geïntegreerde suppressor lost deze nadelen op, wat resulteert in een perfect kort loopgeweer.

 

Het Amerikaanse Barrett is een wereldleider in grootschalig geweerontwerp en -productie. De precisiegeweren van Barrett worden gebruikt door Politie en Defensie in meer dan 73 landen over de hele wereld. Barrett werd in 1982 opgericht door Ronnie G. Barrett voor het bouwen van semi-automatische geweren voor de krachtige .50 BMG (12.7 × 99 mm NAVO) munitie, oorspronkelijk ontwikkeld voor en gebruikt in M2 Browning machinegeweren. Het succes van deze M82A1 heeft ertoe geleid dat het bedrijf verschillende andere modellen van .50 BMG-geweren heeft ontwikkeld, waaronder de M95, M99 en M99-1. Veel later heeft Barrett ook de REC 7 ontwikkelt.

REC 7

De REC7 combineert de vertrouwde ergonomie van het AR-stijlgeweer met een revolutionair kort slaggaszuigerbesturingssysteem om een ​​geweer te maken dat schoner en betrouwbaarder is dan traditionele ontwerpen. In tegenstelling tot vuurwapens met directe botsing die gas in de bovenste ontvanger afgeven, ontlucht de REC7-zuiger het overtollige gas naar voren bij zijn gepatenteerde, met chroom gevoerde, gecanneleerde gasblok, wat resulteert in een schonere, koelere en onderhoudsvrije werking.