Bodycams

AXON

Axon (voorheen TASER International) is een Amerikaans bedrijf, dat technologie en wapens ontwikkelt voor overheidsdiensten en burgers. Het bekendste product van Axon en voormalige naamgenoot is Taser, een lijn van elektroshockwapens. Het bedrijf is sinds de introductie van Taser gediversifieerd in technologische producten voor overheidsdiensten, zoals een serie bodycams en Evidence.com, een cloud-gebaseerd digitaal bewijsplatform, mede gericht op burgers.

Camera’s zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij. Ook in politie en ander handhavend werk wordt steeds meer gebruik gemaakt van beeldtechnologie. De bodycam van Axon is een kleine draagbare camera die op of aan het lichaam wordt bevestigd om videobeelden en geluid te registreren en/of op te slaan. De Bodycam kan onder meer gebruikt worden voor het de-escaleren van  onveilige situaties en het vastleggen van bewijs.

De Axon Bodycam kan draadloos gekoppeld worden aan de Taser. De bodycam volgt de status van de Taser (bijv. trigger pull) en kan daardoor automatisch gaan registeren bij het activeren van de Taser in kritieke situaties. Dit ontlast de gebruiker en draagt bij aan het vastleggen van bewijs, ook in de moeilijkste omstandigheden. De nieuwste Bodycam heeft deze functie uitgebreid, waardoor de Bodycam ook automatisch kan gaan registreren bij bepaalde audio input, zoals bijvoorbeeld harde geluiden.

Voor meer informatie over de producten van Axon kunt u contact opnemen met TBM.