Entry & Boarding

HENRIKSEN / REBS

De maritieme fabrikant Henriksen werd in 1856 opgericht in Zuidoost-Noorwegen. Henriksen is een technologiebedrijf met een lange geschiedenis binnen de maritieme en offshore sector. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in de productie en verkoop van  MOB-botenliften, Launch & Recovery-systemen voor offshore-vaartuigen, Oil Spill Recovery-systemen en instapsystemen voor zowel maritieme als stedelijke omgevingen. De Rapid Entering and Boarding Systems, kortweg REBS ®, -divisie van Henriksen werd in 2003 ontwikkeld als reactie op een initiatief van de Noorse Defensie. Die zocht naar producten die de effectiviteit en veiligheid van militaire vaartuigen en militaire operaties op zee konden vergroten. Er werd gezocht naar klim uitrusting die veilig en grondig getest was voor risicovolle operaties op zee, waarbij het materiaal lijdt onder ruw gebruik in een veeleisende omgeving. De producten van REBS zijn zo licht mogelijk ontworpen, terwijl ze nog steeds sterk en duurzaam zijn. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen zoals koolstofvezel en titanium.

Met de tijd is REBS geëvolueerd naar een internationale producent, waarbij intensieve feedback van operators uit verschillende landen heeft geleid tot productverbeteringen en een reeks state-of-the-art boardingproducten. Inmiddels heeft REBS een zeer uitgebreide productenlijn van onder meer haken, ladders, trappen, rolatubes, telescopische palen, launchers, duikmaterialen en de enige echte professionele touwbrommers.

Voor meer informatie over de producten van Henriksen/REBS kunt u contact opnemen met TBM.

BLACKHAWK

BLACKHAWK! ® is een vooraanstaande Amerikaanse fabrikant van tactische uitrusting voor politie en militaire doeleinden. BLACKHAWK! maakt onder meer tactische uitrusting, kogelvrije vesten, holsters,  beschermende handschoenen, kleding en schoeisel, messen, breaching tools en overige uitrusting.

Voor meer informatie over de producten van BLACKHAWK kunt u contact opnemen met TBM.