Handvuurwapens

Glock GmbH is een Oostenrijkse wapenfabrikant die handvuurwapens maakt. Glock is het meest bekend dankzij een assortiment semi-automatische pistolen met kenmerkend polymeer frame. Deze pistolen zijn geïntroduceerd in de jaren ’80 nadat het ze zeer goed functioneerde in een reeks betrouwbaarheid- en veiligheidstesten. De Glock-pistolen worden gevoerd door politiediensten, speciale eenheden en legers in meer dan 48 landen over de hele wereld.

Glock produceert momenteel 35 verschillen pistolen in verschillende generaties. Sommige modellen hebben een specifieke toepassing, terwijl andere breed inzetbaar zijn. Ongeacht de voorkeur van de gebruiker biedt elk Glock model een ultieme combinatie van veiligheid, snelheid, eenvoudig gebruik, optimale ergonomie, minimaal gewicht en beperkt onderhoud. De Glock 17 en Glock 26 (verdekt) zijn de twee belangrijkste modellen voor leger, speciale eenheden en politie.

Glock Gen5 pistolen is de meest recente generatie van GLOCK. Met de Gen5 heeft Glock een aantal modificaties doorgevoerd ten opzichte van de Gen4 modellen, waaronder de GLOCK Marksman Barrel, een nieuwe nDLC finish op de slede, twwezijdige slede ontgrendeling, gladde handgreep en een bredere patroonhouder opening. Deze modificaties hebben de ergonomie, accuraatheid, duurzaamheid, en controleebaarheid verder verbeterd.

TBM is de Glock partner in Nederland en kan overheidsdiensten adviseren in de keuze tussen de diverse soorten Glock modellen, alsmede het daaropvolgende configuratiebeheer.

Het Belgische FN Herstal biedt een groot aantal producten aan specifiek ontwikkelt voor leger en politiediensten. Met meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van kwalitatief hoogwaardige producten voor politie en defensie is FN Herstal de betrouwbare partner voor overheidspartijen.

De handvuurwapens van FN zijn moderne, zeer betrouwbare en goed presterende wapens. FN heeft 2 modellen handvuurwapens.

De FN Five-seveN® Tactical Mk2 is een uniek lichtgewicht wapen met een polymeer frame een een grote magazijn capaciteit. Het kaliber is gelijk aan de P90 namelijk 5,7mm. Deze zeer krachtige patroon geeft unieke doordringingsmogelijkheden in een handvuurwapen.

De FN 509 heeft een polymer frame en een half-opgespannen slagpin. De handgreep heeft een effectieve non-slip oppervlakte. Tweezijdige bediening, uitwisselbare handgrepen en een veiligheidspal zijn standaard. De 509 heeft een 17 schots magazijn.

De core business van het Zwitserse B&T AG is de integratie van technische kennis op het gebied van wapens in combinatie met praktische oplossingen voor politie en defensie. B&T is in 1991 begonnen met het produceren van geluidsdempers. Als snel werd een lijn tactische rails/ grepen geintroduceerd om moderne wapens te kunnen voorzien van onder meer lasers, optiek,  nachtkijkers, verlichting en hulzenvangers. In 2004 is B&T begonnen met het ontwerpen en produceren van volledige modulaire wapens, bij uitstek geschikt om te voorzien van verschillende soorten accessoires. De familie van wapens en kalibers is zeer volwassen en compleet geworden.

De Universal Service Weapon (USW) is een uniek door B&T ontwikkeld concept. Met dit wapen kunnen overheidsdiensten effectief te kunnen optreden in een acute situatie met hoger geweldsspectrum, zoals bijvoorbeeld bij een terroristische aanslag. Het wapen draagt alles een pistool maar is in een handomdraai veranderd in een karabijn. Dit neemt niet weg dat het wapen ook geschikt is voor regulier politiewerk. Juist de combinatie van beide toepassing maakt de USW uniek.

De USW is ook beschikbaar in een varient alleen als pistool.

Naast de USW produceert B&T ook het VP-9 pistool. Een moderne variant van de oude WELROD. Een gedempt enkelschots pistool in 9mm para.

VP9

De VP9 is, als een herhalend pistool in kaliber 9 x 19 mm met een geïntegreerde suppressor, het stilste pistool in dit kaliber op de markt. De loop vertraagt, als gevolg van verschillende gaten voor de kamer, normale (supersonische) munitie tot subsonische snelheid, daarom is de onderdrukking optimaal.

B & T VP9 is een moderne versie van de beroemde Tweede Wereldoorlog Welrod silenced pistool. Officieel bedoeld voor diergeneeskundig gebruik, voldoet in feite aan de behoeften van speciale operatiekrachten wereldwijd. De VP9, ​​geïnspireerd door de Welrod, is ontworpen en gefabriceerd met inachtneming van de meest recente “lessons learned” van operators van Special Forces en intelligence / security / geheime diensten uit het veld, en profiteert van de nieuwste bevindingen en technologieën in het vakgebied. bewerking, materialen en geluidsonderdrukking. Het is interessant om op te merken dat de VP9-naam staat voor “Veterinary Pistol, 9mm”; dat komt omdat het belangrijkste bedoelde “secundaire gebruik” van de VP9 op civiel gebied is met professionals van de veterinaire, bosbouw en gezondheidsdiensten. Net als de Welrod is de B & T VP9 absoluut eenvoudig gebouwd: de hoofdstructuur is niets minder dan een bewerkte roestvrijstalen buis met een zwarte corrosiebestendige, antireflecterende afwerking.

De ontvanger heeft een bovenste uitwerpvenster en standaard vaste beelden; op het onderste gedeelte ervan bevindt zich een klein rechthoekig hol uitsteeksel met een polymeerhuls die de overbrengstaaf bevat en als een putje in het magazijn fungeert. Op het achterste gedeelte van de ontvanger bevindt zich de scherpstelknop, terwijl op de voorkant de draadkroon zit waar de geluiddemper moet worden bevestigd voordat het pistool in gebruik wordt genomen.