Less Lethal Munitie

Glock GmbH is een Oostenrijkse wapenfabrikant die voornamelijk handvuurwapens maakt. Glock is het meest bekend dankzij een lijn, locked-breech, semi-automatische pistolen met polymeer frame en beperkte terugslag. Deze lijn is geïntroduceerd in the jaren ’80 nadat het zeer goed scoorde in een reeks betrouwbaarheid- en veiligheidstesten. De Glock-pistolen worden gevoerd door politiediensten, speciale eenheden en legers in meer dan 48 landen over de hele wereld.

Glock produceert momenteel 35 verschillen pistolen in verschillende generaties. Sommige modellen hebben een specifieke toepassing, terwijl andere breed inzetbaar zijn. Ongeacht de voorkeur van de gebruiker biedt elk Glock model een ultieme combinatie van veiligheid, snelheid, eenvoudig gebruik, optimale ergonomie, minimaal gewicht en beperkt onderhoud. De Glock 17 en Glock 26 (verdekt) zijn de twee belangrijkste modellen voor leger, speciale eenheden en politie.

Glock Gen5 pistolen is de meest recente generatie van GLOCK. Met de Gen5 heeft Glock 20 modificaties doorgevoerd ten opzichte van de Gen4 modellen, waaronder de GLOCK Marksman Barrel, een nieuwe nDLC finish, ambidextrous slide stop levers, grip zonder finger grooves and a flared mag-well. Deze modificaties hebben de accuraatheid, duurzaamheid, prestaties, controlee n flexibiliteit verder verbeterd.

TBM is de Glock partner in Nederland en kan overheidsdiensten adviseren in de keuze tussen de diverse soorten Glock modellen, alsmede het daaropvolgende configuratiebeheer.

Ga naar de website

Download de brochure

Het Belgische FN Herstal biedt een groot aantal producten aan specifiek ontwikkelt voor leger en politiediensten. Naast vuurwapens produceert FN ook less lethal wapens, munitie, traning systemen en accessories. Met meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van kwalitatief hoogwaardige producten voor politie en defensie is FN Herstal  een veilige keuze en een betrouwbare partner voor overheidspartijen.

De handvuurwapens van FN zijn moderne, zeer betrouwbare en goed presterende wapens. FN heeft 2 modellen handvuurapens. De FN 509 is een full-sized Striker pistol. The FN 509’s slide and grip feature highly effective non-slip surfaces; magazine catch, slide release and safety catch, which are fully ambidextrous, and include interchangeable backstraps adapted to all hand sizes.

De FN 509 is comfortable to shoot, reliable, and accurate, having a fixed 3-dot luminescent sight that provides fast target acquisition even in low light conditions. The FN 509 also features a tactile and visible loaded chamber indicator and a 17-round capacity magazine.

De FN Five-seveN® Tactical Mk2 is een lichtgewicht wapen met een poymeer frame een een grote magazijn capaciteit. Het heeft ambidextrous controls, een beperkte terugslag en de mogelijkheid om met behulp van specifieke munitie ballistische bescherming te pentereren. The Five-seven is ontwikkeld om in combinatie met de FN P90 en  FN 5.7 x 28 mm munitie gedragen te worden.improved accuracy, durability, performance, control, and flexibility whether you are on the range or in a situation where fractions of a second matter.

Ga naar de website

Download de brochure

Download de brochure

De core business van het Zwitserse B&T is de integarie van technische kennis en expertise op het gebied van wapens in praktische oplossig voor politiediensten en defensive. B&T is in 1991 begonnen met het produceren van geluidsdempers. Als snel daarna werd een lijn tactische rails/ grepen werd geintroduceerd om moderne wapens te kunnen voorzien van onder meer lasers, optiek, sights, nachtkijkers, illumination systems en brass catchers. In de zomer van 2004 is B&T begonnen met het ontwerpen en produceren van volledige modulaire wapens, bij uitstek geschikt om te voorzien van verschillende soorten accessoires.

De Universal Service Weapon (USW) is door B&T speciaal ontwikkeld voor politiediensten effectief te kunnen optreden in een acute situatie met hoger geweldsspectrum, zoals een terroristische aanslag. Dit neemt niet weg dat het wapen ook geschikt is voor regulier politiewerk. Juist de combinatie van beide toepassing maakt de USW uniek.

Ga naar de website

Download de brochure