Less Lethal

FN HERSTAL

Met meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van kwalitatief hoogwaardige producten voor Politie en Defensie is het Belgische FN Herstal al decennia lang een belangrijke partner voor overheidspartijen over de hele wereld. Naast reguliere vuurwapens is FN Herstal al meer dan een decennium een voorloper in het ontwerp en de productie van Less Lethal wapens.

Het FN 303®-systeem van FN Herstal is een luchtdruk Less Lethal wapen dat i.c.m. Less Letal projectielen, vergelijkbaar met paintball, dient tot tijdelijke uitschakeling van verdachten, met maximale effectiviteit en minimale kans op ernstig letsel of nevenschade. Het is daardoor een ideale oplossing voor overheidsdiensten, die geconfronteerd worden met agressieve, gewelddadige of vijandige personen, maar tegelijkertijd in staat moeten zijn om proportioneel te reageren. De FN 303 is een effectief geweldsmiddel in het spectrum tussen de wapenstok en vuurwapens. De FN 303 wordt gebruikt door militairen, politiediensten en speciale eenheden over de hele wereld.

De FN 303® is beschikbaar in een compacte vorm of als launcher en kan worden gebruikt i.c.m. verschillende types Less Lethal projectielen, zoals alleen impact, impact en wasbare verf, impact en onuitwisbare verf, impact en irriterend effect. Het wapen kan een verdachte tot een afstand van 50 meter tijdelijk neutraliseren, met minimaal risico op het veroorzaken van penetrerend letsel of bijkomende schade.

Voor meer informatie over de Less Lethal producten van FN Herstal kunt u contact opnemen met TBM.

B&T

De core business van het Zwitserse B&T AG is de integratie van technische kennis op het gebied van wapens en praktische oplossingen voor Politie en Defensie. B&T is in 1991 begonnen met het produceren van geluidsdempers. Als snel werd een lijn tactische rails/ grepen geïntroduceerd om moderne wapens te kunnen voorzien van onder meer lasers, optiek,  nachtkijkers, verlichting en hulzenvangers. In 2004 is B&T begonnen met het ontwerpen en produceren van volledige modulaire wapens, bij uitstek geschikt om te voorzien van verschillende soorten accessoires. B & T begon met de productie van de MP9 en sindsdien zijn  zestien verschillende wapensystemen, waaronder een Less Lethal wapen, op de markt gebracht.

De B ​​& T GL06 launcher is een Less Lethal wapen, welke wordt gebruikt in combinatie met SIR Less Lethal projectielen (sponge rounds). De B ​​& T GL-06 is een lichtgewicht launcher en ontwikkeld op verzoek van de politie van een toonaangevende Europese natie die op zoek was naar een Less Lethal wapen voor crowd en riot control, met een specifieke behoefte aan nauwkeurigheid op afstand. De GL-06 is licht, compact en ergonomisch, maar toch zeer nauwkeurig.

Voor meer informatie over de Less Lethal producten van B&T kunt u contact opnemen met TBM.