Machinegeweren

Het Belgische FN Herstal biedt een groot aantal producten aan specifiek ontwikkelt voor leger en politiediensten. Met meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van kwalitatief hoogwaardige producten voor politie en defensie is FN Herstal de betrouwbare partner voor overheidspartijen.

FN MINIMI 5.56

Het wereldberoemde FN MINIMI® licht machinegeweer past zich aan aan nieuwe operationele omstandigheden, zoals de evolutie van uitrusting van soldaten, meer gebruik van accessoires, veranderingen in tactiek en schieten vanuit alle posities. De wijzigingen op de FN MINIMI® 5.56 Mk3 zijn gebaseerd op feedback van gebruikers die in de hedendaagse conflicten werken. Ze hebben geresulteerd in een nieuw licht machinegeweer met verbeterde ergonomie en verbeterde mobiliteit. De originele technische en operationele prestaties van de vorige gevechtsbepende versies blijven ongewijzigd.

FN MINIMI 7.62

Het wereldberoemde FN MINIMI® licht machinegeweer past zich aan aan nieuwe operationele omstandigheden, zoals de evolutie van uitrusting van soldaten, meer gebruik van accessoires, veranderingen in tactiek en schieten vanuit alle posities. De wijzigingen op de FN MINIMI® 7.62 Mk3 zijn gebaseerd op feedback van gebruikers die in de hedendaagse conflicten werken. Ze hebben geresulteerd in een nieuw licht machinegeweer met verbeterde ergonomie en verbeterde mobiliteit. De oorspronkelijke voordelen blijven ongewijzigd: lichtgewicht, slagvermogen, lange afstand en hoge delen gemeenschappelijkheid met de FN MINIMI® 5.56 (Mk3-versie).

FN MAG-machinegeweer

FN Herstal is de oorspronkelijke ontwerper en fabrikant van het universele machinegeweer FN MAG®. Met 200.000 eenheden vervaardigd en geadopteerd door meer dan 90 landen over de hele wereld (alle klimaattypes), is het FN MAG® machinegeweer de onverslaanbare wereldwijde referentie in zijn categorie op het gebied van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. De FN MAG® vuurt voornamelijk af van bevestigingen (op voertuigen, vliegtuigen, schepen en boten, of op statieven) maar wordt ook gebruikt door troepen op de grond. De FN MAG® is ook bekend als de MAG58, FN GPMG, M240 of L7A2.

FN M2HB-QCBFN Herstal is de oorspronkelijke fabrikant van de Quick Change Barrel (QCB) -versie Browning M2HB .50 cal heavy machinegeweer. De FN QCBTM-configuratie behoudt de betrouwbaarheid en effectiviteit die de M2HB tot een onbetwiste reputatie hebben gemaakt als het beste zware machinegeweer ooit gemaakt, terwijl de vatwisselprocedure sneller, eenvoudiger en veiliger is. Dankzij de FN QCBTM-configuratie kan de vatverandering snel door één man worden uitgevoerd, wordt de blootstellingstijd aan vijandelijk vuur verminderd en is het niet meer nodig om de headspace op gebruikersniveau te controleren en aan te passen. Tijdens het gebruik kunnen M2HB-machinegeweren van FN Herstal of een andere oorsprong door een bewapening worden geconverteerd naar de FN M2HB-QCBTM-configuratie. De aanpassingen aan het originele M2HB-ontwerp zijn beperkt, dus het effect op gebruikerstraining en logistiek is minimaal. Tienduizenden van de FN QCBTM-configuratie zijn wereldwijd in gebruik.

De wapensystemen van FN Herstal zijn ontworpen rond FN-machinegeweren (FN MAG® / M240,FN® M2HB-QCB of wereldwijd exclusieve FN® M3 / GAU-21-serie) om volledige missie te garanderenterwijl het zorgt voor bescherming voor de koerier en maximale veiligheid voor de bemanning. In plaats van alleen het complete systeem te ontwerpen en produceren, zorgt FN Herstal ook voor de integratie, binnen de context van het operationele platform, dat een grondig begrip van de wapens en hun effecten op de roterende of vaste vleugels vereist. Om dit te bereiken, werkt het bedrijf nauw samen met zowel de operationele eindgebruikers alscarrierfabrikanten. Meer dan 4.500 FN Herstal-systemen in de lucht – ofwel podded of pintle – zijn gemonteerd opeen breed scala aan helikopters en subsonische vliegtuigen over de hele wereld.Bijkomende geavanceerde digitale oplossingen worden voortdurend ontwikkeld om aan uitdagende eisen te voldoen stelt eisen en verwachtingen, en biedt het hoogste niveau van operationele capaciteit

De wapensystemen van FN Herstal zijn ontworpen rond FN-machinegeweren (FN MAG® / M240,FN® M2HB-QCB of wereldwijd exclusieve FN® M3 / GAU-21-serie) om volledige missie te garanderenterwijl het zorgt voor bescherming voor de koerier en maximale veiligheid voor de bemanning. In plaats van alleen het complete systeem te ontwerpen en produceren, zorgt FN Herstal ook voor de integratie, binnen de context van het operationele platform, dat een grondig begrip van de wapens en hun effecten op de roterende of vaste vleugels vereist. Om dit te bereiken, werkt het bedrijf nauw samen met zowel de operationele eindgebruikers als carrierfabrikanten. Meer dan 4.500 FN Herstal-systemen in de lucht – ofwel podded of pintle – zijn gemonteerd op een breed scala aan helikopters en subsonische vliegtuigen over de hele wereld. Bijkomende geavanceerde digitale oplossingen worden voortdurend ontwikkeld om aan uitdagende eisen te voldoen  stelt eisen en verwachtingen, en biedt het hoogste niveau van operationele capaciteit.

FN M3P-.50 cal machinegeweer

De FN M3P ™ is een volautomatisch, 50 cal (12.7×99 mm) NAVO-machinegeweer dat speciaal is ontworpen om axiaal of coaxiaal te worden gemonteerd in pod- of open-luchtkanonconfiguraties voor lucht-, land- of zeewapensysteemtoepassingen.

FN M3M / GUA-.50 cal machinegeweer

De FN M3M ™ is een volautomatisch, 50 cal (12.7x99mm) NAVO-machinegeweer dat speciaal is ontworpen om te worden gemonteerd op FN Herstal-steunen in lucht-, land- of zeewapensysteemtoepassingen.

Airplane Pintle Weapon Systems

Al meer dan een eeuw lang heeft FN Herstal wapens en munitie van klein kaliber ontworpen en geproduceerd die door een groot aantal landen over de hele wereld zijn geadopteerd. Met groot succes en met jarenlange ervaring in wapens van klein kaliber, begon FN Herstal haar productportfolio uit te breiden door geïntegreerde wapensystemen te ontwikkelen en te produceren voor installatie op of in grote vliegtuigtypes. FN Herstal ontwikkelt niet alleen wapensystemen, maar ook de volledige integratie van het systeem, samen met de helikopterfabrikant of rechtstreeks met de eindgebruiker, houdt toezicht op de installatie van al haar producten, biedt operatortraining en biedt een hoogwaardige after-sales service om te voldoen aan de eisen van de klant. Meer dan 2.800 helikopters en subsonische vliegtuigen die wereldwijd in dienst zijn, zijn volledig uitgerust door FN Herstal.

 

De pintle weapon-systemen van FN Herstal zijn uitgerust met een .50 cal of 7.62mm machinegeweer en kunnen op de deur, oprit of op het raam worden gemonteerd. Belangrijkste voordelen:

  • Het pintwapensysteem is volledig mechanisch en vereist geen elektrische stroom, waardoor schieten mogelijk is, zelfs als het vliegtuig problemen heeft
  • De open-bolt-afvuurmodus van het .50 cal of 7.62mm machinepistool voorkomt afslaan, waardoor volledige veiligheid en betrouwbaarheid wordt gegarandeerd.
  • Het enkele vat .50 of 7,62 mm machinegeweer op zachte bevestiging staat garant voor een uitstekende balans tijdens het bakken, voor meer nauwkeurigheid.

 

Boot Pintle Weapon Systems

Al meer dan een eeuw lang heeft FN Herstal wapens en munitie van klein kaliber ontworpen en geproduceerd die door een groot aantal landen over de hele wereld zijn geadopteerd. Met groot succes en met jarenlange ervaring in wapens van klein kaliber, begon FN Herstal haar productportfolio uit te breiden door geïntegreerde wapensystemen te ontwikkelen en te produceren voor installatie op of in grote voertuig- of scheepstypen. Meer dan alleen het verkopen van wapensystemen, FN Herstal ontwikkelt de volledige integratie van het systeem samen met de platformfabrikant (OEM) of rechtstreeks met de eindgebruiker, houdt toezicht op de installatie van al haar producten, biedt training door machinisten en wapenuitrusting en biedt hoogwaardige after-sales verkoopdiensten om aan de eisen van de klant te voldoen. De pintle weapon-systemen van FN Herstal voor maritieme toepassingen zijn uitgerust met een .50 cal of 7.62mm machinegeweer.

 

Land Pintle Weapon Systems

Al meer dan een eeuw lang heeft FN Herstal wapens en munitie van klein kaliber ontworpen en geproduceerd die door een groot aantal landen over de hele wereld zijn geadopteerd. Met groot succes en met jarenlange ervaring in wapens van klein kaliber, begon FN Herstal haar productportfolio uit te breiden door geïntegreerde wapensystemen te ontwikkelen en te produceren voor installatie op of in grote voertuigtypen. Meer dan alleen de verkoop van wapensystemen, FN Herstal ontwikkelt de volledige integratie van het systeem samen met de voertuigfabrikant of rechtstreeks met de eindgebruiker, houdt toezicht op de installatie van al haar producten, biedt operatortraining en biedt hoogwaardige after-salesdiensten om klanten te ontmoeten vereisten.

Geïntegreerde Pintle-wapensystemen voor voertuigen

De landpintwapensystemen van FN Herstal zijn uitgerust met een .50 cal of 7,62 mm machinegeweer.

Belangrijkste voordelen:

  • Het volledig mechanische pintle-wapensysteem vereist geen elektrisch vermogen, waardoor vuren mogelijk is, zelfs als het voertuig elektrische problemen ondervindt.
  • De open-bolt-afvuurmodus van ofwel de .50 cal FN M3M ™ of het 7.62-mm FN MAG® 58M machinegeweer voorkomt elk risico op afkoken en garandeert volledige veiligheid en betrouwbaarheid.
  • Het zachte monoblok met enkele cilinder .50 of 7,62 mm garandeert een uitstekende balans tijdens het bakken, verbeterd comfort en hogere nauwkeurigheid.

 

.50 Cal FN MVP Medium Vehicle Pintle

 

FN Herstal maakt gebruik van de FN M3M ™ (GAU-21) beproefde machinegeweertechnologie in de lucht en biedt het krachtigste wapensysteem voor land- en zee-toepassingen die lichtgewicht en compactheid combineren.

Het Amerikaanse Barrett is een wereldleider in grootschalig geweerontwerp en -productie. De precisiegeweren van Barrett worden gebruikt door Politie en Defensie in meer dan 73 landen over de hele wereld. Barrett werd in 1982 opgericht door Ronnie G. Barrett voor het bouwen van semi-automatische geweren voor de krachtige .50 BMG (12.7 × 99 mm NAVO) munitie, oorspronkelijk ontwikkeld voor en gebruikt in M2 Browning machinegeweren. Het succes van deze M82A1 heeft ertoe geleid dat het bedrijf verschillende andere modellen van .50 BMG-geweren heeft ontwikkeld, waaronder de M95, M99 en M99-1. Veel later heeft Barrett ook de REC 7 ontwikkelt.

Barret 24OLW & 24OLWS

Barrett wierp een frisse blik op het 240-machinegeweer dat in de strijd was bewezen; een vuurwapen in dienst bij Amerikaanse troepen gedurende de laatste 40 jaar. Het eindresultaat van deze oefening is de revolutionaire 240LW & 240LWS-familie van machinegeweren. Met behulp van moderne productietechnieken en materialen heeft Barrett dit beproefde ontwerp in de 21e eeuw gebracht, waardoor het systeemgewicht met meer dan 25% is verminderd in vergelijking met oudere modellen. De Barrett 240LW en 240LWS elimineren de originele zware ontvanger die aan elkaar geklonken is en die gevoelig is voor corrosie ten gunste van een gesmeed ontwerp dat nauwkeurig is gefreesd en gelast. Deze inspanningen hebben het totale gewicht van de 240LW met 5,5 pond en de 240LWS met 6,6 pond verlaagd, en het totale aantal ontvangeronderdelen is afgenomen van 64 tot slechts 2. Geen extra staal, geen klinknagels om los te trillen, geen zeldzame / exotische materialen – gewoon zin en solide engineering.

M134D-H Hybride Gatling Gun

De M134D-H Hybrid Gatling Gun is het standaard lichtgewicht Minigun-ontwerp van Dillon Aero. Het hybride gatlingpistool combineert de titanium en skeletoniseerde onderdelen die oorspronkelijk zijn ontworpen voor gebruik in het M134D-T titanium gatlingpistool met de stalen behuizing van het M134D stalen gatlingpistool. Het Hybrid-pistool is ontworpen om de gewichtsbesparing van het titanium-pistool en de langere levensduur van het stalen pistool te bieden. Het Hybrid-systeem is slechts twee pond zwaarder dan het originele titanium-pistool, is tussen de 10 en 20 kilo lichter dan het stalen systeem en heeft een levensduur van 1.500.000. De M134D-H wordt op grote schaal gebruikt in zowel Crew Served- als Fixed Forward-toepassingen.

Sinds de oprichting heeft Dillon Aero meer dan 6000 wapensystemen in meer dan 30 landen afgezet. Sinds 2000 is de productlijn van Dillon uitgebreid met feedsystemen met hoge capaciteit voor de M134D en de M240, M60, PKM, .50 cal Heavy Machine Gun en MK19 granaatwerper; een breed scala aan helikopter-, scheeps- en voertuigwapenopnames; en een complete lijn van veiligheids- en ondersteuningsuitrusting voor de Minigun.

Met name de M134D wordt voornamelijk gebruikt in helikopters en is nu aan te passen aan alle militaire en commerciële helikopters. Als modulair systeem is het eenvoudig aan te passen aan elk bestaand platform en presteert het even goed in de Fixed Forward Fire- of Crew Served-modi. Dillon-wapens, -bevestigingen en munitie-afhandelingssystemen zijn geïntegreerd in 16 verschillende draaivleugelplatforms met in totaal meer dan 817 afzonderlijke vliegtuiginstallaties.

Op het land wordt de M134D momenteel wereldwijd ingezet voor konvooi-escorte, grenspatrouille en VIP-bescherming. Dillon M134s zijn geïntegreerd in voertuigen variërend van HMMWV’s en Armored Personnel Carriers tot het US Army CROWS Remote Weapons Station. Meest recent werd de M134 een vereiste voor het USSOCOM GMV1.1-programma.

 

In de maritieme rol worden Miniguns gebruikt voor de bescherming van de Verenigde Staten en buitenlandse blauwe water- en riviervlootvloten, evenals voor vuursteunwapens op boten van Special Operations.

M134D-H Hybride Gatling Gun

De M134D-H Hybrid Gatling Gun is het standaard lichtgewicht Minigun-ontwerp van Dillon Aero. Het hybride gatlingpistool combineert de titanium en skeletoniseerde onderdelen die oorspronkelijk zijn ontworpen voor gebruik in het M134D-T titanium gatlingpistool met de stalen behuizing van het M134D stalen gatlingpistool. Het Hybrid-pistool is ontworpen om de gewichtsbesparing van het titanium-pistool en de langere levensduur van het stalen pistool te bieden. Het Hybrid-systeem is slechts twee pond zwaarder dan het originele titanium-pistool, is tussen de 10 en 20 kilo lichter dan het stalen systeem en heeft een levensduur van 1.500.000. De M134D-H wordt op grote schaal gebruikt in zowel Crew Served- als Fixed Forward-toepassingen.