Mijnen

FORCIT

Het Finse Forcit Defense ontwikkelt en produceert sinds de jaren 20 van de vorige eeuw innovatieve verdedigingssystemen voor gewapende strijdkrachten wereldwijd. Het bedrijf maakt deel uit van OY FORCIT AB, een in Finland gevestigd bedrijf dat explosieve expertise heeft sinds 1893.

Forcit is een voorloper in verschillende innovatieve explosieven, waaronder de Insensitive Munitie technologie en maakt gebruik van een technologie genaamd Plastic Bonded Explosives (PBX). Met deze technologie kan Forcit explosieven maken die veiliger zijn in gebruik, transport en opslag. PENO is een plastic explosief met uitzonderlijke eigenschappen in extreme omgevingen. PENO kan worden gebruikt voor het snijden en penetreren van verschillende materialen, voor onderwaterstralen, mini-stralen, gevormde ladingen, ontmijning, IEDD en EOD.  PENO heeft een uitstekende consistentie in temperatuurbereik van -46 tot +71 C˚.

Forcit heeft naast de PBX ook de SENTRY anti-tankmijn ontwikkeld. De SENTRY is de volgende generatie anti-tank mijn, met als doel niet alleen de meest moderne tanks te verslaan, maar ook tanks van de toekomst. De SENTRY is ‘s werelds enige volledig op afstand bestuurde mijnfunctionaliteit. Het is een multisensor- en doeldetectiesysteem dat de het aantal benodigde anti-tankmijnen voor een operatie vermindert. Het systeem is volledig in overeenstemming met de conventie van Ottawa.

Voor meer informatie over de producten van Forcit kunt u contact opnemen met TBM.