Mortieren

HIRTENBERGER

mortieren

De Oostenrijkse firma Hirtenberger Defense Europe (HDE) is sinds 1960 ontwikkelaar, producent en verkoper van complete mortiersystemen voor 60, 81 en 120 mm mortieren. Hirtenberger staat bekend om de hoge kwaliteitsnormen en uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. De uitstekende prestaties van HDS-mortiersystemen zijn het resultaat van de combinatie van verschillende sleuteltechnologieën en knowhow om de ontwikkeling van mortieren en bijbehorende mortiermunitie te synchroniseren. Het assortiment, bestaande uit verschillende soorten mortiermunitie, wapensystemen, extra veldapparatuur, richt- en richtsystemen, illustreert de verscheidenheid aan technologieën en knowhow die HDE in huis heeft.

HDE biedt een uitgebreid assortiment mortierwapens in 60 mm, 81 mm (82 mm) en 120 mm kalibers, met een hoge vuurkracht, een groot bereik, maximale nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. De HDS 60 mm mortier biedt een eenvoudige bedienbare, mobiele ondersteuning en kan worden bediend door een team van twee personen zonder ballistische berekening.

Voor extreem hoge betrouwbaarheid onder zeer verschillende topografische omstandigheden en een groot bereik heeft HDE de 81MM ontworpen.

De 120 mm mortieren  voldoen aan de hoogste tactische en logistieke eisen en presteren onder extreem moeilijke omstandigheden om een maximale bereik te hebben. De snelle en eenvoudige bediening van dit systeem komt bovenop een gespecialiseerde transportoplossing voor snelle inzet en gebruiksvriendelijke bediening.

Naast mortiersystemen biedt HDE verschillende soorten mortiermunitie, zoals standaard granaten, rookgranaten en verlichtingsgranaten.

Voor meer informatie over de producten van Hirtenberger kunt u contact opnemen met TBM.