Munitie & Explosieven

FN HERSTAL

Met meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van kwalitatief hoogwaardige producten voor Politie en Defensie is het Belgische FN Herstal al decennia lang een belangrijke partner voor overheidspartijen over de hele wereld. FN Herstal produceert naast vuurwapens en Less Lethal launchers ook munitie, specifiek ontwikkeld voor leger en politiediensten.

De prestaties van munitie hebben niet alleen invloed op de effectiviteit van een wapen, maar ook op de veiligheid en betrouwbaarheid. FN Herstal, garandeert, als de oorspronkelijke ontwerper van de meest gebruikte standaard kalibers van de NAVO, ​​perfecte compatibiliteit tussen vuurwapens en munitie. FN Herstal is een van de weinige bedrijven ter wereld dat zowel kleine wapens als munitie ontwerpt en produceert. Dit geeft het bedrijf de mogelijkheid om wapens en munitie te beschouwen als een compleet systeem, gemaakt om samen te werken. Hoogstaande fabricage- en testnormen vormen de basis voor het vermogen van FN Herstal om munitie van hoge kwaliteit te leveren die door militairen, politiediensten en special forces over de hele wereld worden gebruikt.

Voor meer informatie over de munitie van FN Herstal kunt u contact opnemen met TBM.

PRIMETAKE

Primetake, in 1991 opgericht als fabrikant van Birdscaring-cartridges, is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fabrikant en leverancier van specialistische munitie. De technische kwaliteit van de specialistische munitie maakt dat Primetake een veel gebruikte keuze is voor Defensie en Politie wereldwijd. Het bedrijf beschikt over een deskundig onderzoeks- en ontwikkelingsteam dat er voor zorgt dat methoden voortdurend verbeteren en elk product van Primetake grondig wordt getest en voltooid.

Primetake’s specialistische munitie is ontworpen met baanbrekende technologie voor nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in de meest uitdagende tactische scenario’s. Het assortiment omvat kalibers voor kleine wapens van 9 x 19 mm en 5,56 x 45 mm (0,223 “) tot 12,7 x 99 mm (0,5”). Deze munitie is ontworpen om bestaande tactische vaardigheden te versterken en nieuwe tactische mogelijkheden te creëren.

Het Alpha Tactical 12 Gauge-assortiment van Primetake is ontwikkeld om gespecialiseerde gebruikersgroepen te voorzien van capabele, ingebouwde munitie, om te voldoen aan zeer specifieke tactische vereisten, zoals breaching, voertuiginterventie en CS-irriterende stoffen. In tegenstelling tot veel 12 Gauge munitie, is de Alpha Tactical 12 Gauge van Primetake verfijnd voor specifiek tactisch gebruik, waarbij de functionaliteit is verbeterd, maar de ongewenste bij-effecten zijn verminderd.

De Less Lethal 12-gauge munitie van Primetake is ontworpen voor gebruik door Politie en Justitie. De munitie is uiterst nauwkeurig en uitgebalanceerd, teneinde schade te beperken tot het oorspronkelijke doelwit. De munitie is beschikbaar in verschillende configuraties voor verschillende uitdagingen en dynamische scenario’s.

Primetake’s Omega ™ Sniper-munitie is speciaal ontworpen voor precisie schieten en is beschikbaar in 5.56 x 45 mm (.223), 7.62 x 51 mm (.308), 8.6 x 70 mm (.338) en 12.7 x 99 mm (.50) kalibers. Omega ™ Sniper-munitie is de ultieme selectie voor precisie en nauwkeurigheid.

Voor meer informatie over de munitie van Primetake kunt u contact opnemen met TBM.

WESCOM

Het Britse PW Defence (voorheen Chemring Defence UK) biedt hoge kwaliteitsproducten in munitie en pyrotechiek. Al meer dan 100 jaar biedt PW Defence superieure service aan klanten. Deze jarenlange ervaring en toewijding hebben het bedrijf de reputatie opgeleverd als een van de toonaangevende fabrikanten van Defensie in de wereld. PW Defence biedt een volledige pakket producten aan, waaronder gekleurde rookgranaten, obscuranten zoals granaten voor screening, irriterende producten voor rechtshandhaving, flare-producten, reddingsseinen, simulatieproducten met hoog energie effect.

Voor meer informatie over de producten van PW Defence kunt u contact opnemen met TBM.

DENIS FERRANTI GROUP

De Denis Ferranti Group (DFM) is een familiebedrijf dat zich vanuit Bangor, Wales, bezighoudt met de ontwikkeling, technologie en productie van innovatieve producten en systemen voor de lucht- en ruimtevaart- en defensie-industrie. DFM is de specialist in Marine Pyrotechnics en biedt innovatieve oplossingen voor strijdkrachten.

De expertise van DFM is gericht op boten met Submarine Signal Ejectors (SSE’s) en het ondersteunen van legacy-schepen die nu wereldwijd worden gebruikt. Al meer dan 40 jaar wordt de Ferranti-naam geassocieerd met prestigieuze verdedigingsprogramma’s zoals de Trident en Astute onderzeeër, Warrior gepantserde gevechtsvoertuig en het SA80 aanvalsgeweer. DFM werkt nauw samen met het Britse Ministerie van Defensie  voor pyrotechnische signalering, die wordt gebruikt op veel van de frontliniesystemen van de Royal Navy en door marines over de hele wereld. DFM begrijpt de vereisten voor bedrijfskritische apparatuur, waarbij robuustheid en betrouwbaarheid het verschil maken tussen succes en falen.

De intellectuele eigendom van DFM voor pyrotechniek is uniek binnen de Defensie-industrie. Door de interne engineering filosofie van DFM, inclusief software, elektronica, mechanisch ontwerp en systeemintegratie, gekoppeld aan sterk projectmanagement, wordt de doorlooptijd van concept tot een volledig geteste, geïntegreerde oplossing tot een minimum beperkt. Producten worden gefabriceerd in een fabriek van 4.500 vierkante meter in Noord-Wales met verticaal geïntegreerde productie vanaf het bewerken van componenten,  tot specialistisch verven, beplating en testen in overeenstemming met strenge kwaliteitsnormen.

Voor meer informatie over de producten van DFM kunt u contact opnemen met TBM.

FORCIT

Het Finse Forcit Defense ontwikkelt en produceert sinds de jaren 20 van de vorige eeuw, innovatieve verdedigingssystemen voor gewapende strijdkrachten wereldwijd. Het bedrijf maakt deel uit van OY FORCIT AB, een in Finland gevestigd bedrijf dat explosieve expertise heeft sinds 1893.

Forcit is een voorloper in verschillende innovatieve explosieven, waaronder de Insensitive Munitie technologie, en maakt gebruik van een technologie genaamd Plastic Bonded Explosives (PBX). Met deze technologie kan Forcit explosieven maken die veiliger zijn in gebruik, transport en opslag. PENO is een plastic explosief met uitzonderlijke eigenschappen in extreme omgevingen. PENO kan worden gebruikt voor het snijden en penetreren van verschillende materialen, voor onderwaterstralen, mini-stralen, gevormde ladingen, ontmijning, IEDD en EOD.  PENO heeft een uitstekende consistentie in breed temperatuurbereik.

Forcit heeft naast de PBX ook de SENTRY anti-tankmijn systeem ontwikkeld. De SENTRY is de volgende generatie anti-tank mijnen systeem, met als doel niet alleen de meest moderne tanks te verslaan, maar ook tanks van de toekomst. De SENTRY is ‘s werelds enige volledig op afstand bestuurde mijnfunctionaliteit. Het is een multisensor- en doeldetectiesysteem dat de het aantal benodigde anti-tankmijnen voor een operatie vermindert. Het systeem is volledig in overeenstemming met de conventie van Ottawa.

Voor meer informatie over de producten van Forcit kunt u contact opnemen met TBM.