Optiek

AIMPOINT

Het Zweedse Aimpoint is de wereldwijde leider op het gebied van red dot snelrichtmiddelen. De red dot technologie van Aimpoint is het snelste, meest robuuste en meest efficiënte elektronische richtmiddel voor klein kaliber wapens. Aimpoint werkt al meer dan veertig jaar nauw samen met experts op het gebied van militaire wapensystemen over de hele wereld.

Aimpoint biedt een grote diversiteit aan modellen. Standaardkenmerken van alle Aimpoint- snelrichtmiddelen zijn een groot gezichtsveld, parallax-vrij, onbeperkte oogreliëf, niet beïnvloed door extreme weersomstandigheden, extreem robuuste, duurzame constructie, geen gevaarlijke materialen, geen laseremissie, verhoogd zelfvertrouwen en trefkans, verminderde trainingstijd en munitieconsumptie en levensduur van de batterij gemeten in jaren.

De Acro P-1 van Aimpoint is een robuust snelrichtmiddel voor een pistool. De Acro is een gesloten systeem en heeft geen projectie die onderbroken kan worden, zoals bij traditionele snelrichtmiddelen voor handvuurwapens. De Acro is getest onder de zwaarste omstandigheden.

De Aimpoint® CompM4-serie zijn de standaard infanterie snelrichtmiddelen in veel NAVO-landen. Comp-vizieren zijn extreem robuuste producten van hoge kwaliteit. De eerste Aimpoint Comp kwam uit in 1995. Inmiddels zijn er wereldwijd miljoenen snelrichtmiddelen uit de Comp-serie in gebruik.  Deze optieken zijn extreem robuust en werken jaren continu met één AA-batterij. De CompM5 ™ is een high-performance red dot-richtmiddel dat is ontwikkeld voor Defensie en Politie. De CompM5 biedt onbeperkte zichtafstand en is compatibel met Aimpoint 3XMag-1 en 6XMag-1 vergroters, evenals alle generaties Night Vision Devices (NVD).

De Aimpoint® MPS3 (Multi Purpose Sight) is een passief elektronisch reflex sight ontworpen voor militaire toepassingen, zoals gebruik op zware wapens. De MPS3, die voornamelijk is ontwikkeld voor operaties met gemonteerde wapens, is ideaal voor gebruik op landvoertuigen, helikopters of snelle aanvalsboten en -schepen en wordt gevoerd op de FN MAG en de FN M2.50 QCB.

De 3xMAG-1 vergroter kan worden gebruikt in combinatie met alle Aimpoint®-vizieren voor richten of observatie over lange afstanden. Een variabele (-3 tot +3) dioptrische instelling maakt het mogelijk om de kijker aan te passen aan het oog van de individuele operator. De 3XMag-1 vergroter kan ook worden gebruikt als een draagbare 3X-vergrotende kijker.

Aimpoint biedt naast red dot instrumenten onder meer de twist mount en de twist/flip mount aan om optische instrumenten snel te bevestigen/ ontgrendelen en in-/ uit te klappen.

Voor meer informatie over de producten de van Aimpoint kunt u contact opnemen met TBM.

LEUPOLD

Leupold & Stevens, Inc. is een Amerikaanse fabrikant van telescopische sights, spotting scopes en verrekijkers. Leupold heeft veel geweerkijkertechnologie uitgevonden die tegenwoordig als vanzelfsprekend wordt beschouwd; van het beroemde Duplex dradenkruis tot en met stikstof gevulde, waterdichte en nevelvrije optieken. Tegenwoordig richt Leupold zich op baanbrekende nieuwe technologieën voor verder zicht, in minder licht, met meer duidelijkheid. Elke Leupold-geweerkijker is waterdicht, nevelvrij en gebouwd voor een leven lang prestaties.

Belangrijke Leupold modellen voor Politie en Defensie zijn:

De Mark 4 Tactical Spotting Scope is een observatie kijker voor verre afstand. Deze kijker geeft de helderheid die nodig is voor een positieve identificatie van het doel onder alle omstandigheden. Gebouwd om schokken, vallen en stoten te overleven, 100% waterdicht en nevelvrij.

De Mark 5HD ™ is een nieuwe richtkijker met verstelbaarheid in elevatie. De Mark 5HD is gebouwd om de prestaties van de nieuwste langeafstandsgeweren en -munitie te maximaliseren.

De Mark 6® is de nieuwe short scope richtkijker van het Amerikaanse leger; extreem nauwkeurig, compact, lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken; dat maakt het tot een game-changer voor militaire troepen en elite-eenheden over de hele wereld.

De Mark 8 CQBSS is een een uiterst veelzijdige richtkijker. Acht helderheidsinstellingen zorgen voor een optimale zichtbaarheid van het verlichte dradenkruis in alle lichtomstandigheden en zijn compatibel met nachtzichtapparatuur. De Mark 8 CQBSS is volledig waterdicht, mistbestendig en wordt ondersteund door de legendarische Leupold Mark 4-garantie.

Voor meer informatie over de producten van Leupold kungt u contact opnemen met TBM.

B.E. MEYERS

BE Meyers & Co. is een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in optronica, infrarood- en zichtbare lasersystemen voor richten, belichten en visuele verstoring. De producten van BE Meyers worden wereldwijd gebruikt door Defensie, ruimtevaart, Politie en andere overheids instanties. BE Meyers is opgericht in 1974 als familiebedrijf in Redmond, Washington. Ieder product dat de deur uit gaat wordt gemeten tegen veeleisende normen van precisie, kwaliteit en product integriteit.

BE Meyers stelt de klant centraal en heeft de ambitie om de beste leverancier van richt- en verlichtingstechnologie op de markt te zijn, met een productlijn die zowel geavanceerde innovatie als extreme duurzaamheid biedt. De IZLID’s, DIAL’s en AEROPOINT’s zijn beproefde producten van BE Meyers.

Het nieuwste product, de MAWL, is de eerste keuze voor diegenen die op zoek zijn naar de beste individuele laser op de markt. De MAWL-DA (Modular Advanced Weapon Laser – Direct Action) is een hoogvermogen infrarood en zichtbaar groen richt- en verlichtingslaser voor wapensystemen. Met een verbeterde ergonomie, interface en prestaties is de MAWL-DA ontworpen vanuit de behoeften van de moderne gebruiker. Ontworpen om de tekortkomingen van gangbare laserapparaten aan te pakken, bevat de MAWL de geavanceerde VCSEL-technologie, die het probleem van inconsistente en korrelige, gespikkelde verlichting elimineert. Deze ongeëvenaarde kwaliteit wordt benut met meerdere vormen van divergentie en kracht, gebaseerd op de ideale instellingen voor elke operationele omgeving: Close Range, Mid Range of Long Range. De MAWL-DA is een modulair systeem. Het huis, de eindkap en de laserkop zijn afzonderlijke, uitwisselbare componenten. De MAWL is volledig tweezijdig bedienbaar en kan op verschillende manieren aan de picatinny rail worden gemonteerd.

Voor meer informatie over de producten van BE Meyers kunt u contact opnemen met TBM

QIOPTIQ

Het Britse Qioptiq ontwerpt en produceert nachtzicht en lenzen voor een breed scala aan markten en toepassingen zoals geneeskunde, life science, industriële productie, Defensie en ruimtevaart. Qioptic staat bekend om hoogwaardige producten en instrumenten, toonaangevende innovatie en precisieproductie. Qioptiq is een erkende, eersterangs leverancier voor de Defensiesector en biedt een aantal van ‘s werelds toonaangevende nachtzicht- en thermische kijkers, voor een breed scala aan platforms, waaronder individuele aanvalswapens, lichte ondersteuningswapens, wapens met bemanning, anti-tank / anti-materieel wapens en gespecialiseerde scherpschuttertoepassingen.

De MAXIKITE-1 is een compact en lichtgewicht militair standaard nachtzicht, speciaal ontworpen voor de middellange tot lange afstand. De MAXIKITE-1 is in gebruik in meer dan 50 landen. De MAXIKITE-2 is een wapengemonteerd nachtzicht. De MAXIKITE-2 is eenvoudig te bedienen en de uitstekende prestaties worden ondersteund door een eenvoudige onderhoudsfilosofie, die snelle vervanging van modulaire subassemblages mogelijk maakt. De volledig robuuste en gekwalificeerde MAXIKITE 1 en 2 bieden een vergroting x6 en een beeld met hoge resolutie voor effectieve werking bij weinig licht. De MAXIKITE 1 en 2 zijn met name geschikt voor gebruik op kaliber wapens met een groot bereik. Er zijn interfacebeugels beschikbaar om MAXIKITE-2 op een groot aantal verschillende wapens te monteren.

De DRAGON-S (Sniper) Clip On Thermal Sight is ontworpen voor gebruik met een reeks optische dayscopes en biedt scherpschutters 24-uurs optreden. De DRAGON-S maakt deel uit van de DRAGON-lijn van Qioptiq die de nieuwste ongekoelde thermische camera’s, elektronica en optische technologieën gebruiken. Het thermische zicht van DRAGON-S is een lichtgewicht, compact en robuust, militair gekwalificeerd ontwerp.

De Thermal Imaging Clip On Long Range Sniper Sight PHOENIX-S is ontworpen voor de meest veeleisende scherpschutters toepassingen. PHOENIX-S biedt ongeëvenaarde optische prestaties voor een hoge gevoeligheid bij dag en nacht, zelfs bij slecht zicht. De PHOENIX-S maakt gebruik van de nieuwste MWIR HOT-technologie met hoge resolutie om een ​​beeldresolutie van 640×480 te bieden, die compatibel is met een breed scala aan precisiewapens. PHOENIX-S biedt de gebruiker 24-uurs bewaking, herkenning en identificatie met zeer ver bereik. De PHOENIX-S biedt intuïtieve bedieningselementen en een afstandsbediening voor het afstemmen van missies op verschillende wapensystemen.

Voor meer informatie over de producten van Qioptiq kunt u contact opnemen met TBM.

PHOTONIS

Het Franse/ Nederlandse Photonis is een toonaangevende multinationale hightech-groep, gespecialiseerd in de fabricage en verkoop van beeldsensortechnologieën. Photonis produceert elektro-optische componenten, die worden gebruikt voor de detectie van ionen, elektronen en fotonen. Photonis is de wereldleider in het ontwerp en de productie van de modernste beeldversterkerbuis voor Defensie, ruimtevaart en commerciële toepassingen.

TBM vertegenwoordigd de digitale nachtzicht divisie van Photonis. Night Vision is een belangrijke opto-elektronische technologie geworden in moderne oorlogsvoering. Photonis Night Vision-producten zijn in gebruik bij alle NAVO-landen en worden wereldwijd gebruikt. Photonis Digital Imaging is toonaangevend in de industrie door zijn innovatie op het gebied van imagingproducten bij weinig licht. Deze producten voor digitale beeldverwerking zijn geoptimaliseerd voor daglichtverlichting en ondersteunen bewakings- en beveiligingstoepassingen, industrie- en onderzoeksprojecten en mobiel gebruik.

De CNOD is hiervan een goed voorbeeld. Deze moderne camera wordt gebruikt als nachtzicht apparaat met of zonder richtkruis. Het kan zelfstandig of als clip-on worden gebruikt.

Voor meer informatie over de producten van Photonis kunt u contact opnemen met TBM

SWAROVSKI OPTIK

Swarovski Optik is een Oostenrijkse fabrikant van hoogwaardige verrekijkers, telescopen en statieven. De Swarovski verrekijker van de EL-familie biedt de beste combinatie van lange afstanden en ergonomisch ontwerp. Het vakmanschap dat aan deze verrekijker ten grondslag ligt, wordt bewezen door vlijmscherpe beelden in combinatie met nauwkeurige afstands- en hoekmetingen, evenals een perfect uitgebalanceerde gewicht.

Andere voordelen van de nieuwe EL-familie zijn het FieldPro-pakket, dat een nieuwe riemconnector bevat, waardoor het extreem eenvoudig is om snel en flexibel tussen riem en accessoires en de nieuwe laserafstandsmeting te schakelen. Nauwkeurigheid kan ook veelzijdigheid betekenen. De EL Range 8 × 42-verrekijker is ideaal voor talloze kijkmogelijkheden tot aan de schemering. Het brede gezichtsveld en een grote uittredepupil zorgen voor optimaal comfort tijdens observatie. Dankzij het nieuwe FieldPro-pakket zal de EL Range ook indruk maken met een geïntegreerde objectieflens en oculairdeksels, evenals de nieuwe, onderscheidende meetknop voor een nog preciezere bediening.

Voor meer informatie over de producten van Swarovski Optik kunt u contact opnemen met TBM.

CADEX SOLO MOUNT

Cadex is een Canadees bedrijf gespecialiseerd in het produceren van wapens, accessoires en andere apparatuur voor het leger, speciale eenheden en veiligheidsdiensten. Cadex biedt een complete service van ontwerp en prototype tot een volledige productiecapaciteit met hoge kwaliteit aan. De Cadex SOLO-mount verbetert de gevechtskwaliteiten van de soldaat tijdens dag en nacht dramatisch. Het systeem is ‘s een top oplossing om het zicht op wapensystemen te vergroten.

De Cadex Solo Mount is ontworpen voor de machinegeweren van FN en automatische granaatwerpers. De mount vergoot de first round hit propability en de nauwkeurigheid op grote afstanden. Het Solo-platform integreert maximaal drie zichtmodules in een groot aantal verschillende configuraties en biedt zowel dag- als nachtzichtmogelijkheden. Het systeem maakt een snelle overschakeling mogelijk van actieve naar passieve doelverwervingsmodus. Tijdens het afvuren past de gebruiker de afstand met de ene hand aan, terwijl de andere vrij is om het wapen te bedienen. De dag en nacht middelen staan parallel waardoor de gebruiker snel kan schakelen.

De SOLO-mount bevat een precieze mechanische spin-driftcompensatie voor 40 mm high velocity granaten. De mount heeft ook een uniek ingebouwd terugstoot buffersysteem, dat 88% van de harde terugslag kracht absorbeert. Hierdoor kan de schutter het zicht in de gaten houden en worden de optische modules beschermd. Het solo mount systeem is bonder meer in gebruik bij Defensie in de VS en Duitsland.

Voor meer informatie over de Cadex Solo Mount kunt u contact opnemen met TBM.

CADEX OBSERVATIE

Cadex is een Canadees bedrijf gespecialiseerd in het produceren van onder meer wapens, accessoires en andere apparatuur voor het leger, speciale eenheden en veiligheidsdiensten. Cadex biedt een complete service van ontwerp en prototype tot een volledige productiecapaciteit met hoge kwaliteit aan. De Cadex observatie set is een multi functioneele kit, welke kan worden ingesteld voor dag en nacht observatie.

De modulaire opbouw van de observatie set maakt het mogelijk om iedere gewenste optiek te plaatsen, in combinatie met bijvoorbeeld film apparatuur of nacht zicht. De observatie set is speciaal ontworpen voor de scherpschutter of het surveillanceteam en vermindert de hoeveelheid gedragen gewicht. De set is makkelijk te bedienen, ook tijdens extreme koude weersomstandigheden en in het donker. De set is in te stellen als observatie kijker met daarachter een opzij gedraaide fotocamera. Indien er een foto moet wordt gemaakt, draait de camera eenvoudig achter de vergrotende kijker. Zo kan op zeer grote afstand eenvoudig worden gefotografeerd.

De Cadex observatie set kan worden geleverd met een Manfrotto statief.

Voor meer informatie over de Cadex Surveillance Kit kunt u contact opnemen met TBM.