Pepperspray & Stopstick

SABRE

Het Amerikaanse bedrijf SABRE is een van de bekendste producenten van Pepperspray. SABRE verkoopt pepperspray in meer dan 40 landen over zes continenten. Pepperspray is een effectief Less Lethal wapen voor handhavende diensten. Wanneer pepperspray rechtstreeks in het gezicht van een verdachte wordt gespoten, wordt deze gedurende enige tijd verstoord, zonder dat hij/ zij blijvend letsel oploopt.

SABRE is het enige merk met een High Performance Liquid Chromatography (HPLC) -garantie. HPLC garandeert de consistente sterkte van SABRE-producten, elke keer weer. Hierdoor kan SABRE ervoor zorgen dat de werkende stof van pepperspray effectief in gebruik is.

Voor meer informatie over de producten van Sabre kunt u contact opnemen met TBM.

STOPSTICK

STOP STICK is een Amerikaanse fabrikant van eenvoudig en veilig te bedienen band-deflatie apparaten. Handhavende diensten over de hele wereld vertrouwen op Stopstick om veilig achtervolgingen te beëindigen, te voorkomen dat auto’s wegrijden, materiële schade te voorkomen, aansprakelijkheid te verminderen en levens te redden, inclusief die van henzelf. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld schieten op voertuigen, dat toch minder effectief blijkt te zijn.

Stopstick is een innovatief ontwerp dat banden leeg laat lopen zonder klapband. De holle Teflon® gecoate stiften fungeren als kleppen, waardoor lucht wordt afgegeven met een veilige, gecontroleerde snelheid. Dit elimineert de noodzaak van tijdrovende, kostbare en potentieel gevaarlijke reparatie van het deflatie-apparaat. Er blijft ook geen puin achter op de rijbaan. Stopstick is niet afhankelijk van gecompliceerde en onbetrouwbare technologie zoals draden en afstandsbedieningen. De gebruiker kan de Stopstick van de kant van de weg gooien en het snel verwijderen door aan de koordhaspel te trekken. Multi-directionele spikes zorgen voor een juiste inzet (elke kant kan naar beneden gericht zijn).

Stopstick heeft een veilige kunststof behuizing waarmee de medewerker beschermd wordt tegen spikes tijdens het plaatsen en verwijderen van de rijbaan. Een koord van 80 voet (24 m) zorgt ervoor dat de gebruiker op veilige afstand van de weg staat. Stopstick is geschikt voor toepassing op vrijwel alle voertuigen, inclusief auto’s, bussen en tractortrailers en werkt op verschillende terreinen

Wereldwijd zijn meer dan 200.000 politievoertuigen uitgerust met STOP STICK en meer dan 21.000+ achtervolgingen veilig beëindigd.

Voor meer informatie over de Stopstick kunt u contact opnemen met TBM.