Persoonlijke uitrusting

VERTX | HIGH SPEED GEAR | SIOEN | RESCUE ESSENTIALS

TBM biedt een breed assortiment aan moderne, modulaire uitrusting van verschillende fabrikanten. Ons combatsysteem voor persoonlijk bescherming bestaat uit een ballistisch beschermende rugtas en diverse accessoires.

Een rugzak met de ballistisch beschermende panelen van Sioen (NPN1) vormt de basis van het combatsysteem (bescherming tegen handvuurwapens en blast). De bescherming kan worden uitgebreid met een hard plate (tegen geweervuur). Snel inzetbaar en volledig uit te rusten met benodigde onderdelen. De single sling maakt snelle wisseling tussen rug en buik mogelijk. Het stootvaste design, de mogelijkheid tot het plaatsen van ballistische panelen en tactische opbergplaatsen zorgen voor optimale inzetmogelijkheden en snelle toegang wanneer nodig.

Het combat systeem kan verder uitgebouwd worden met een battle belt en diverse accesoires. TBM biedt de nieuwste versie van de modulaire battle belt van High Speed Gear. Flexibel anti slip materiaal voor optimale pasvorm en goede binnenriem van stevig materiaal voor behoud pasvorm en stabiliteit van het holster en tassen. Daarnaast zijn diverse opbergtassen, handboeitassen, zaklamphouders, tourniquets en tourniquethouders en magazijnhouders beschikbaar voor aan de koppel of battle belt.

De Bleeding Control Kits (BCK) die bij TBM verkrijgbaar zijn, voldoen aan de huidige Tactical Combat Casualty Care (TCCC) standaarden die ook gevolgd worden door specialistische politieteams en Defensie. De BCK’s zijn de kleinste, meest complete en meest compact verpakte versie op de markt. Aan kwaliteit worden geen concessies gedaan. De voorzijde van de kit is transparant, waardoor de producten goed zichtbaar zijn, de achterkant is voorzien van klittenband om aan uitrusting of auto- binnenbekleding vast te plakken. De BCK’s hebben een houdbaarheid van minstens 5 jaar. De afmetingen zijn 17cm x 12cm x 7cm. De BCK’s passen in de zakken van de nieuwe politie uniformen. De advanced versie is de meest complete kit met alle noodzakelijke middelen die direct nodig zijn om catastrofale bloedingen te stoppen en penetrerend letsel te behandelen / stabiliseren. Inclusief CAT tourniquet en hemostatisch gaas.

TBM biedt voorts speciale holsters en trekkerbeschermers aan. Bijvoorbeeld van Kydex; special ontworpen om het holster en wapen zo veel mogelijk te verbergen onder de kleding en zeer dicht tegen het lichaam aan te houden. Ook draagbaar aan de battle belt en in de rugzak aan het paneel.

Een optionele accessoire is verder de textiel handboeienset, gemaakt van een nylon vezel koord en een gepatenteerd polycarbonaat sluitblok. Ze zijn bedoeld voor eenmalig gebruik als alternatief voor de reguliere handboei.  Licht en geluidloos, zacht en flexibele materiaal (zonder scherpe kanten), ongelimiteerde houdbaarheid, makkelijk op te bergen en grotere aantallen mee te nemen, ideaal te gebruiken bij massale acties,bij gebruik op de juiste wijze kunnen de handboeien een trekkracht van 400kg weerstaan, vlambestendig tot +/- 18 / 20 sec.

Voor meer informatie over persoonlijke modulaire uitrusting kunt u contact opnemen met TBM

EDGE TACTICAL

Edge Tactical eyewear werd opgericht in Layton, Utah in 1998. Edge Tactical Eywear omvat een lijn gepolariseerde veiligheidsbrillen, speciaal ontworpen voor Politie en Defensie. De veiligheidsbrillen van Edge combineren designerveiligheid met mode en comfort. Het onderscheidende vermogen van deze brillen is dat ze niet beslaan door de “vapor shield”. Je kunt het lezen maar ook gewoon een keer komen testen.

In 1999 was Edge Eyewear het eerste bedrijf dat een gepolariseerde lens in een veiligheidsbril aanbood. Omdat licht extreem hard en verblindend voor het oog kan zijn, hebben gepolariseerde lenzen een speciale filterlaag die gereflecteerd licht van onderen en schittering van bovenaf blokkeert. Door alleen direct licht binnen te laten, maximaliseert deze lens het vermogen om te zien zonder buitensporig verblindend licht. Het resultaat is een neutraal en levensecht perspectief, wat resulteert in een merkbaar koel gevoel voor de ogen.

Voor het ontwerp van de brillen wordt ook nu nog gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. Edge Eyewear is bijvoorbeeld het eerste bedrijf dat ​​Blue Light-filterlens in een veiligheidsbril aanbiedt.  Blauw licht komt in een kortere golflengte in het oog, waardoor een blauwe vervaging de scherpte van beeld vermindert en vermoeide ogen veroorzaakt, vooral tijdens het rijden. De koperkleurige lenzen van Edge filteren de juiste hoeveelheid blauw licht uit om een grotere diepte perceptie te geven en de omgeving lichter en scherper te zien.

De frames van de Edge brillen bestaan ​​uit een flexibel en duurzaam TR90 / nylon compound materiaal dat comfortabel op het hoofd rust en niet knelt.

Voor meer informatie over de producten van Edge Tactical kunt u contact opnemen met TBM.

SABRE

Het Amerikaanse bedrijf SABRE produceert naast Pepperspray ook de revolutionaire SABRE® ReadiMask ™. De ReadiMask is een zelfklevend, afdichtend volgelaatsmasker met anticondens-oogbescherming, dat is ontworpen om bescherming te bieden tegen acute bedreigingen van ogen en luchtwegen. Het masker is ontworpen voor veiligheidsdiensten.

De Readimask is ideaal voor eerstehulpverleners, wetshandhavers, militair personeel, brandweer, etc. Het masker is veilig en makkelijk te bevestigen aan het gezicht. De hypoallergene medische lijm dicht het masker doeltreffend af voor een betere bescherming. Het masker heeft geen pijnlijke, elastische banden en/ of omvangrijke metalen neusclip. Het ademen blijft gemakkelijk.

Het masker is zeer klein en licht van gewicht, waardoor het gemakkelijk mee kan worden genomen tijdens de dienst als een soort verbandpakje. Dankzij de platte configuratie kan het gemakkelijk worden opgeborgen in een zak, vest of tas.

Voor meer informatie over de producten van Sabre kunt u contact opnemen met TBM.

LEDWAVE

Het Spaanse Ledwave maakt moderne zaklampen die zijn ontworpen en vervaardigd om te voldoen aan de strenge eisen van militaire, wetshandhavende en professionele gebruikers. LEDWAVE zaklampen zijn sterk en precies, ongeacht de omstandigheden.

LEDWAVE- zaklampen zijn uitgerust met een prefocussysteem. De flitslichtreflector is ontworpen door CAD om maximaal licht op het doel te werpen. Het geeft een punt van maximale intensiteit in het midden van de lichtstraal en een zeer brede corona om maximale lichtverspreiding te garanderen.

De zaklampen zijn gefabriceerd met CNC gefreesd 6063-T aluminium, gecoat met een TypeIII geanodiseerde laag en voorzien van een lens van gehard glas. Het voordeel van gebruik van glas boven polycarbonaat is de grotere weerstand tegen de hoge temperatuur die wordt geproduceerd na langdurig gebruik en stoten. De zaklampen zijn weerbestendig en worden geleverd met hoogwaardige O-ringafdichtingen. De zaklampen zijn betrouwbaar ongeacht de weersomstandigheden en worden geleverd met oplaadbare lithium batterijen voor de beste prestaties. De zaklampen zijn veilig, betrouwbaar en slijtvast. Ze zijn getest en gecertificeerd in overeenstemming met de MIL-STD-461E en MIL-STD-810F-normen.

Voor meer informatie over de producten van TBM kunt u contact opnemen met TBM.