Precisiegeweren

Het Belgische FN Herstal biedt een groot aantal producten aan specifiek ontwikkelt voor leger en politiediensten. Met meer dan 125 jaar ervaring in het ontwerp en de productie van kwalitatief hoogwaardige producten voor politie en defensie is FN Herstal de betrouwbare partner voor overheidspartijen.

Gebruikmakend van hetzelfde betrouwbare systeem als in DE FN SCAR® 5.56mm en 7.62mm aanvalsgeweren is de FN SCAR® precision rifle een zeldzame combinatie van precisie en betrouwbaarheid. De FN SCAR® precision rifle is een lichtgewicht, duurzaam wapen en levert accuraat snelvuur op de korte en lange afstand. De FN SCAR® precision rifle beschikt over veel modulaire keuzes zoals kolven.

De FN SCAR precision beschikt over een two stage precisie trekker groep met een lichtere trekkergroep dan de aanvalsgeweren. Het wapen is alleen semi automatisch beschikbaar.

De Engelse firma Accuracy International produceert  scherpschuttersgeweren voor overheidsdiensten. Sinds de introductie in 1985 hebben AI scherpschuttersgeweren hun waarde bewezen in de meest uitdagende omstandigheden. AI is daardoor uitgegroeid tot een van de belangrijkste leveranciers van zeer nauwkeurige, robuuste en betrouwbare scherpschuttersgeweren in de wereld. Wapens van Accuracy International worden wereldwijd gebruikt door politie-eenheden en legeronderdelen van de NAVO.

AXMC

Het laatste model in de lange traditie van AI is de AXMC dat staat voor multi-caliber. Het wapen is uitgevoerd in .338 Lapua Mag en kan worden omgebouwd naar  .300 Win Mag of .308 Win. Dit kan eenvoudig door de loop, de afsluiter en het magazijn te vervangen.  AXMC zijn beschikbaar in kaliber .338 lapua, .300 win mag of .308.

AT308

De AT (Accuracy Tactical) bouwt door op het combat proven systeem AW308. Het standaard model heeft een vaste kolf met een snelverwisselbare 24 inch loop. De AT heeft veel opties zoals de kleur, looplengtes en dempers. De TA is uitermate geschikt voor politie optreden.

AX50

De AX50 is ontwikkelt om aan de hoogte militaire eisen te voldoen en bouwt door op de AW50. De betrouwbaarheid, nauwkeurigheid van de AX50 is ongeëvenaard onder de zwaarste omstandigheden waaronder zeer koud weer.

De core business van het Zwitserse B&T AG is de integratie van technische kennis op het gebied van wapens in combinatie met praktische oplossingen voor politie en defensie. B&T is in 1991 begonnen met het produceren van geluidsdempers. Als snel werd een lijn tactische rails/ grepen geintroduceerd om moderne wapens te kunnen voorzien van onder meer lasers, optiek,  nachtkijkers, verlichting en hulzenvangers. In 2004 is B&T begonnen met het ontwerpen en produceren van volledige modulaire wapens, bij uitstek geschikt om te voorzien van verschillende soorten accessoires. De familie van wapens en kalibers is zeer volwassen en compleet geworden.

SPR 300

De B&T SPR 300 is een bijzonder geweer ontwikkelt voor de moderne stedelijke omgeving. De SPR 300 is het ultieme covert geweer voor precisie schoten op kortere afstand. De grote integrale demper in combinatie met het kaliber .300 Blackout zorgt voor een zeer laag geluids signituur.

Het Amerikaanse Barrett is een wereldleider in grootschalig geweerontwerp en -productie. De precisiegeweren van Barrett worden gebruikt door Politie en Defensie in meer dan 73 landen over de hele wereld. Barrett werd in 1982 opgericht door Ronnie G. Barrett voor het bouwen van semi-automatische geweren voor de krachtige .50 BMG (12.7 × 99 mm NAVO) munitie, oorspronkelijk ontwikkeld voor en gebruikt in M2 Browning machinegeweren. Het succes van deze M82A1 heeft ertoe geleid dat het bedrijf verschillende andere modellen van .50 BMG-geweren heeft ontwikkeld, waaronder de M95, M99 en M99-1. Veel later heeft Barrett ook de REC 7 ontwikkelt.

M107A1

Wat gebeurt er wanneer u meer dan 35 jaar onderzoek en ontwikkeling combineert met feedback van de meest veeleisende militaire eindgebruikers? Je krijgt de M107A1. Hoewel het dezelfde iconische uitstraling en legendarische betrouwbaarheid van oudere Barrett-vuurwapens heeft, eindigen hier de overeenkomsten. Gebruik makend van state-of-the-art ontwerp, productie en materialen, is elk onderdeel van het geweer ontworpen om lichter en sterker te zijn dan zijn voorgangers. Naast een gewichtsvermindering van 4 pond, is de M107A1 geoptimaliseerd voor gebruik met een geluidsonderdrukker, waardoor de Warfighter een hoognodig kenmerkende reductiemogelijkheid heeft. Lichter, sterker, nauwkeuriger en beter in staat; de M107A1 is echt ontworpen voor actie.

MRAD

De MRAD is ontworpen met zowel precisie als modulariteit in gedachten. De monolithische bovenste ontvanger is vervaardigd uit 7000-serie aluminium, inclusief een M1913 Picatinny toprail met volledige lengte en ingebouwde tapsheid voor grote precisie. Met montagesleuven op 3, 6 en 9 uur biedt de handbescherming een stevige, zeer flexibele interface voor de bevestiging van rails, elektro-optica en andere accessoires. Met een door de gebruiker te vervangen vatensysteem, kan de MRAD snel en eenvoudig worden geconverteerd naar een van de 8 verschillende kalibers of meerdere cilinderlengtes door simpelweg twee bouten los te draaien met behulp van een standaard Torx-sleutel; geen wapensmid vereist. Binnen de onderste ontvanger bevindt zich een volledig instelbare match-grade triggermodule, waarmee de gebruiker eenvoudig zijn ideale trekkracht kan instellen. De MRAD-voorraad vouwt aan de rechterkant en vermindert de totale breedte voor een minimale footprint en transportgemak. Wanneer deze is uitgetrokken, vergrendelt het papier stevig op zijn plaats en biedt het een interface die zo stevig en stabiel is als een geweer met een vast bestand. Met een gereedschapsloze lengte-aanpassing van de trek- en wangstukken is de MRAD eenvoudig te configureren voor schutters in alle soorten en maten. Het gebruik van ambidextere paddle-achtige magazijnontgrendeling, links / rechts verwisselbare duimveiligheid en AR15 / M16-pistoolgrepen maken de MRAD perfect voor zowel rechts- als linkshandige schutters. Van wedstrijd tot gevecht, de Barrett MRAD doet het allemaal.

REC 10

Barret werkte meer dan twee jaar achter de schermen aan de REC10. De Barrett-familie, distributeurs en klanten hebben een langdurige relatie met de strijdkrachten en begrijpen dat ze het beste moeten worden uitgerust.

Cadex is een Canadees bedrijf gespecialiseerd in het produceren van onder meer wapens, accessoires en andere apparatuur voor het leger, speciale eenheden en veiligheidsdiensten. Al 15 jaar biedt Cadex een complete service van ontwerp en prototype tot een volledige productiecapaciteit met hoge kwaliteit en service. Sinds enkele jaren produceert Cadex ook eigen precisiegeweren.

CDX-MC Kraken

De nieuwe CDX-MC KRAKEN is een multi-kaliber geweer met een innovatief (gepatenteerd) vatwisselsysteem. Dit systeem met meerdere kalibers biedt de laagst mogelijke verschuiving van het impactpunt tussen takedown en het opnieuw samenstellen van hetzelfde vat. Cadex CDX-MC maakt gebruik van een traditioneel vat-naar-actie-inrijgsysteem, terwijl het een speciale tool bevat dat is ontworpen om de loop van de stuitligging los te schroeven en te draaien.

CDX-50-tremor

De CDX-50 TREMOR, een 50 kaliber precisiegeweer gebouwd volgens Military Spec, Het geweer is in staat om een ​​enorme lading af te leveren met behoud van een zeer beheersbare terugstoot. De CDX-50 is een lichtgewicht actiegeweer en het ultieme anti-materiaalgeweer voor grote afstanden.

CDX-40 Schaduw

De CDX-40 Shadow is het Cadex precisiegeweer in de kalibers in 375 of 408 CT. Deze ultieme kalibers zijn ontworpen voor extreem bereik en anti-materiaal tot 4000 meter met de juiste training en schiet omstandigheden. Verleg uw grenzen nog verder met de CDX-40 SHADOW.