Robotica

TECHNISCH BUREAU MULLER

TBM heeft in eigen beheer de TBM Range Robot ontwikkeld. De TBM Robot is een multi-functioneel platform, bruikbaar voor verschillende toepassingen. De Range Robot is primair bedoeld als een betaalbaar, meer realistisch alternatief voor statische schietoefeningen met klapschijven. De Range Robot biedt een optie om 3D bewegende doelen op te nemen in je scenariotraining. Het systeem is speciaal ontwikkeld om een ​​doelsysteem te bieden dat zodanig kan worden bestuurd dat het systeem de acties van menselijke doelen op alle mogelijke manieren simuleert. Lopen, rennen, draaien, verbergen, aanvallen en frustreren van een schutter. De Robot wordt op afstand bediend met een afstandsbediening en kan met lage of hoge snelheid  rechtuit of roterend, bewegen. Met de robot kan daardoor de beweegbaarheid van doelen uit de realiteit goed nagebootst worden.

De robot is een robuust gepantserd voertuigje, uitgerust met runflat wielen en kan daardoor gebruikt worden met zowel live munitie, less lethal, simunition of airsoft. Voor een uitgebreidere scenario training kan aan de Range Robot kan ook een Target Carrying-systeem (de Range Slave) worden bevestigd. Het systeem aangedreven door accu’s. Bij gemiddeld gebruik zal het systeem zonder bijladen tot 6 uur werken, wat perfect is voor gebruik in langere scenario’s. Het wisselen van de accu’s duurt slechts enkele minuten. De robot heeft een verwachte levensduur van 10 jaar en  is eenvoudig in gebruik en onderhoud.

De Range Robot is naast vuurwapentraining ook zeer geschikt platform voor andere toepassingen, zoals brandbestrijding, observatie of transport van goederen onder moeilijke omstandigheden.

Voor meer informatie over de Range Robot kunt u contact opnemen met TBM.