Trainingsmiddelen

SHOCKNIFE

Shocknife is een bedrijf dat als doel heeft een revolutie teweeg te brengen in de training van overheidsdiensten overal ter wereld te verbeteren. Daartoe heeft het bedrijf een trainingsmes, genaamd de Shocknife, ontwikkeld. Dit mes geeft een vonkje bij aanraking en simuleert hierbij een daadwerkelijk incident waarbij de deelnemers stress ervaren.

De Shocknife is een ideaal middel voor gebruik in op realiteit gebaseerde scenariotrainingen. In tegenstelling tot trainingsmiddelen van rubber, hout of plastic messen, levert het lemmet van de Shocknife een krachtige schok, die pijn veroorzaakt, maar geen letsel of uitval. Wanneer gebruikers worden aangevallen met de Shocknife, is er pijnstimulatie als ware het een echte aanval. Dit veroorzaakt dezelfde mentale en fysieke toestand waarin de gebruiker zich zou bevinden tijdens een echte aanval. De Shocknife SK-2 is uitgerust met een afstelmogelijkheid. Hierdoor kan de schok van heel laag tot intensief worden aangepast, bijpassend bij het niveau van de training. Ook kan het mes vonken afgeven. Omdat het trainingsmes stroom gebruikt valt dit item onder de wapenwet.

Voor meer informatie over de Shocknife kunt u contact opnemen met TBM.

STRESSVEST

Stressvest is een zusterbedrijf van Shocknife en Setcan Corporation. Net als Shocknife heeft StressVest tot doel training van overheidsdienten te verbeteren via de ontwikkeling van producten voor realistische training. StressVest® is een sensor die door de deelnemer wordt gedragen. Door middel van een laserpuls vanuit het eigen of een oefenwapen activeert het vest wanneer het geraakt wordt. Afhankelijk van de instelling levert het vest een vibratie of een veilige, gelokaliseerde schok op de buik. De gebruiker weet dus wanneer hij of zij geraakt wordt.

Stressvest stelt gebruikers daarmee in staat om te trainen in een staat van acute stress-creërende schema’s en daarmee de kans op een goede afloop bij een daadwerkelijk vuurwapenincident te vergroten. Het vest start snel op en stelt gebruikers in staat om overal en altijd te trainen. Omdat het systeem met lasertechniek werkt, kan het zonder bijkomende kosten voor projectielen functioneren.

Voor meer informatie over het Stressvest kunt u contact opnemen met TBM.

DUMMIES UNLIMITED

Dummies Unlimited produceert al meer dan 48 jaar dummies voor trainingen. Dummies heeft onder meer verschillende 3D SWAT-doelen (man/vrouw) , welke te gebruiken zijn als doelvoorstelling in trainingshuizen of op de Range Robot. De Cuff-Man is een trainingspop voor arrestatie- en controletechnieken. In het zware Cordura-pak van de pop is speciaal klittenband genaaid om de pop te kunnen bevestigen aan een achterplank. Met de achterplaat geïnstalleerd in een meegeleverde vrijstaande steun, kan de Cuff-Man op elke gewenste hoogte staan.

Vanuit een staande positie kunnen allerlei soorten arrestatie- en controletechnieken worden uitgevoerd op de Cuff-Man. Net als elke andere verdachte, is er extra kracht nodig om de Cuff-man naar de grond te krijgen. De pop heeft menselijke functies en flexibele gezamenlijke actie in de polsen, ellebogen, schouders, knieën en heupen. De vergrendelende ellebogen zorgen ervoor dat de gebruiker verschillende technieken en armbewegingen kan uitvoeren. De handen en vingers van de pop zijn gemaakt van een flexibele, maar duurzame, poly-urethaan verbinding voor een realistisch gevoel bij het gebruik van handboeien.

De cuff man kan ook op een rollend platvorm worden gezet zodat het scenario dynamisch wordt. Ook kan de Cuffman voorzien worden van een geleidend ECD vest zodat er met de TASER op kan worden geschoten.

De levensgrote 3D SWAT doelen van Dummies zijn ideaal voor realistische training in oefenhuizen, sniper trainingen, ‘active shooter’ trainingen en “Shoot, No Shoot” beoordelingsscenario’s. De doelen hebben realistische details, zoals gelaatstrekken, omvang, haar, kleding en kleuring. De modellen zijn gemaakt van sterk zelfdichtend polyurethaanschuim en kunnen duizenden Simunition en/of live rounds verdragen. Zeker in combinatie met de range robot een krachtig trainingsinsturment.

Voor meer informatie over de producten van Dummies Unlimited kunt u contact opnemen met TBM.

REDMAN

Het Amerikaanse Redman Training Gear biedt beschermende pakken aan om dynamische simulaties te creëren. Al in de jaren ’80 ontwikkelde Redman de eerste RedMan Suit, een innovatieve lijn beschermende kleding (genoemd naar zijn felle rode kleur) die licht, flexibel en reinigbaar is, maar toch stevige slagbescherming biedt en dynamischer training mogelijk maakt.

Vandaag de dag blijft Redman producten ontwikkelen die trainers helpen de grenzen van hun training te verleggen, zodat gebruikers profiteren van de meest realistische ervaringen. Naast de Redman suit is er inmiddels een hele lijn aan pakken en producten voor training beschikbaar waarop ook met simunition kan worden geschoten.

Voor meer informatie over de producten van Redman kunt u contact opnemen met TBM.

SPARTAN

Het Amerikaanse Spartan Training Gear is gespecialiseerd in de productie van een nieuwe generatie multi- purpose trainingsuitrusting. De bio-technologisch ontworpen, lichtgewicht, full-body gewatteerd pakken van Spartan zijn ontworpen voor gebruik tijdens ‘force-on-force’-confrontaties, scenario-replicatieoefeningen, zelfbescherming en traditionele vechtsporttrainingen. Spartan biedt volledige pakken aan, inclusief helm, kraag. best. handschoenen (elleboog/ onderarm mouw) shorts en kniebeschermers. Spartan biedt ook pakken aan die speciaal ontworpen zijn voor gebruik tijdens scenatio’s of oefeningen waarbij trainingsmunitie wordt gebruikt.

Een belangrijk voordeel van Spartan training armor is het lichte gewicht in combinatie met de bio-technologische engineering. Deze zorgen voor een compacte pasvorm, brengen de mobiliteit niet in gevaar en stellen de gebruiker in staat elke positie aan te nemen, inclusief zittend. Indien gewenst kunnen er kleding en/ of accessoires over het pak worden gedragen, waardoor authentieke gedrags- en emotionele reacties worden geïnitieerd. Spartan training armor zorgt ook voor een realistische pijnsensatie. De Spartan Training Armor ™ vermindert de effecten van stompe krachttrauma’s, maar het stelt de gebruiker tegelijkertijd ook in staat om pijn en impact te voelen en daarmee de gevolgen van onjuiste of ineffectieve tactieken. Het Spartan Helm vizier beslaat niet. Elk vizier is op maat spuit gegoten en vervolgens met de hand bedekt met een anti-condenslaag aan de binnenzijde en een antikrascoating aan de buitenzijde. De Spartan Helmet is de ultieme gevechtshoofdbescherming en perfect voor shoot / no shoot scenario’s. Het overtreft de industrienormen voor veiligheid en is getest en goedgekeurd voor gebruik met .38 cal, 9mm en 5.56mm markeringspatronen. Geen enkel ander pak op de markt biedt u de veelzijdigheid om zo’n breed scala aan oefeningen en scenario’s te creëren en uit te voeren zonder afbreuk te doen aan bescherming of mobiliteit. 

Voor meer informatie over de producten van Spartan kunt u contact opnemen met TBM.

RING'S MANUFACTURING BLUEGUNS

Ring’s Manufacturing Blueguns vervaardigt de meest gedetailleerde, nauwkeurige en uitgebreide reeks “vuurwapensimulators” die op de markt zijn. Alle producten zijn gedetailleerde replica’s van echte wapens, ontworpen voor training van overheidsdiensten. Blueguns zijn een realistisch en veilig alternatief voor het gebruik van echte vuurwapens in trainingssituaties.

De Blueguns zijn gemaakt van sterk, slagvast polyurethaan met stalen wapening en vervaardigd in “Law Enforcement Blue”, de meest erkende veiligheidskleur in de wereld. De Blueguns zijn zo exact in afmeting en dimensie dat veel holster-, grip- & laserfabrikanten ze gebruiken om eigen producten te testen. Blue guns vallen in Nederland onder categorie I van de wapenwet en behoeven een ontheffing.

Voor meer informatie over de producten van Ring’s Manufacturing Blueguns kunt u contact opnemen met TBM.

DTS Tools

DTS-tools is een fabrikant van rubberen replica-voorwerpen voor rolspelers in dynamische, op realiteit gebaseerde scenariotrainingen. Het zijn exacte replica’s van de meest voorkomende soorten geïmproviseerde wapens waarmee overheidsdiensten elke dag worden geconfronteerd. Denk bijvoorbeeld aan messen, gereedschap en flessen.

Met behulp van deze simulatie wapens kunnen gebruikers worden getraind om daadwerkelijke incidenten in de praktijk zo veilig mogelijk af te handelen. DTS-gereedschappen zijn gemaakt van hoogwaardig rubber en zijn slagvast, de meeste producten hebben een polymeer inzetstuk om de impact te verminderen en de veiligheid en duurzaamheid te verbeteren.

Voor meer informatie over de producten van DTS Tools kunt u contact opnemen met TBM.

ACTION TARGET

Action Target ontwerpt, produceert en installeert schietbanen, tactische gevechtsgebouwen en draagbare stalen doelen voor innovatieve en veelzijdige vuurwapentraining. Het bedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ontwikkeling van trainingsfaciliteiten voor unieke behoeftes.

Samen met TBM en Action Target kunnen op maat gemaakte oplossingen worden geboden voor unieke behoeften in het vakgebied en elk gewenst budget. Uitgangspunt is een een veilige schietfaciliteit die aanpasbaar en modulair is, hoorbare en / of visuele feedback biedt, gebruiksvriendelijk is om te bedienen en te onderhouden en geschikt voor het trainen van realistische situaties zoals bewegende dreigingen.

Voor meer informatie over de producten van Action Target kunt u contact opnemen met TBM.