Upgrades & Accessoires

Upgrades & Accessoires

YORK DEVELOPMENT

York Development is een Nederlands ingenieursbureau met een sterke focus op de militaire markt. Het werk van York omvat, maar is niet beperkt tot, engineering (support), productie, optimalisatie, distributie en onderzoek en ontwikkeling. Vanuit een operationele achtergrond ontwerpt York producten met de eindgebruikers in gedachten. Lichtgewicht, duurzame en no-nonsense montageoplossingen en accessoires voor klanten in veeleisende omgevingen.

Speciaal voor de militaire markt heeft York Development een aantal innovatieve lichtgewicht rails, mounts en bruggen ontworpen.

Voor meer informatie over de accessoires van York Development kunt u contact opnemen met TBM.

B&T

De core business van het Zwitserse B&T AG is de integratie van technische kennis op het gebied van wapens en praktische oplossingen voor Politie en Defensie. B&T is in 1991 begonnen met het produceren van geluidsdempers. Als snel werd een lijn tactische rails/ grepen geïntroduceerd om moderne wapens te kunnen voorzien van onder meer lasers, optiek,  nachtkijkers, verlichting en hulzenvangers. In 2004 is B&T begonnen met het ontwerpen en produceren van volledige modulaire wapens, bij uitstek geschikt om te voorzien van verschillende soorten accessoires.

B&T biedt een volledige lijn aan accessoires en upgrades, waaronder geluidsdempers, handgrepen, mounts, rails, stocks en bipods die ook in Nederland in gebruik zijn.

Voor meer informatie over de accessoires en accessoires van B&T kunt u contact opnemen met TBM.

FJORD DEFENCE

Fjord Defence is een Noors Defensiebedrijf dat in 2017 is opgericht en focust op wapenaccessoires, meer specifiek mounts, swing arms, tripods/ statieven, sokkels, wapenhouders en andere aanverwante producten. De producten zijn zowel autonoom als gemonteerd op voertuig of boten bruikbaar. De mensen achter Fjord Defence hebben meer dan 50 jaar gecombineerde ervaring in de internationale defensie-industrie. Hoofdzakelijk in concept- en productontwikkeling, productie, projectmanagement, bedrijfsontwikkeling en beheer van internationale defensiecontracten.

Fjord Defence kan op maat gemaakte oplossingen ontwikkelen in nauwe samenwerking met de klant. Het bedrijf biedt snelle prototyping, kosteneffectieve oplossingen, training en ondersteuning.

Fjord Defence is onder meer gespecialiseerd in de productie van lichtgewicht, compacte en tegelijkertijd robuuste en stabiele tripods voor wapens/ mitrailleurs. Het robuuste ontwerp met enkele onderdelen, voornamelijk in roestvrij staal, garandeert duurzaamheid onder alle omgevingsomstandigheden. De tripods beschikken over een geïntegreerd terugstootbuffers en verstelbare poten.

Voor meer informatie over de producten van Fjord Defence kunt u contact opnemen met TBM.

GEISSELE

Geissele Automatics is een Amerikaanse fabrikant van vuurwapens en onderdelen zoals trekkers, rails en spangrepen. Geissele maakt ook super precisie optische mounts; een ultra-kwalitatief, bom-proof scope-montagesysteem. De Geissele Super Precision-serie optieksteunen zijn ontworpen om aan de meest uitdagende vereisten te voldoen.

Geissele heeft in 2005 op verzoek van het Amerikaanse leger de Geissele Super Select-Fire (SSF) -trigger ontwikkeld. De triggers en hamers van Geissele zijn gemaakt van S7-gereedschapsstaal van zeer goede kwaliteit. De scheeroppervlakken worden precies gesneden door een draad-EDM-machine. De niet-directionele oppervlakafwerking van deze machine zorgt voor een soepele trekkracht zonder de bijbehorende korreligheid, die normaal worden achtergelaten door een freesmachine. De triggers van Geissele bewerkstelligen een grotere nauwkeurigheid en precisie tijdens dynamisch schieten en verhoogde de mogelijkheid van snelle schoten achter elkaar.

De spangreep Super Charging Handle (SCH®) is 3D-gefreesd uit een massief blok 7075-T6-aluminium van vliegtuigkwaliteit. Het tweehandige ontwerp zorgt voor een naadloze bediening vanaf beide zijden van het wapen.

De Super Modular Rail (SMR) van Geissele is ontworpen om accessoires, optiek, grips, lichten, lasers en andere noodzakelijke uitrusting te kunnen plaatsen op het wapen. De SMR voldoet aan een reeks strikte ontwerprichtlijnen. Elke SMR is ontworpen om ergonomisch, modulair en flexibel te zijn. Een rail moet comfortabel zijn voor de gebruiker. Het is van vitaal belang dat de interface tussen gebruiker en het railsysteem natuurlijk aanvoelt. Het comfortniveau in de SMR-lijn van rails bevordert het vertrouwen van de gebruiker. Terwijl het voldoet aan de behoeften van de meest veeleisende schutters, moet een rail ook sterk, stijf, lichtgewicht en vrij zwevend zijn. Om hieraan te voldoen gebruikt Geissele een 2 ¼ cilindermoer gemaakt van 7075-T6 vliegtuigkwaliteit aluminium. Dit is het solide platform waarmee de rail in verbinding staat met de bovenste ontvanger. De lengte van de ontwerpmoer van Geissele bevordert extreme stijfheid en helpt railafbuiging te minimaliseren, cruciaal voor gebruik met IR-laserrichtinstrumenten. Dit maakt het ook mogelijk om het systeem eenvoudig te verwijderen en opnieuw te installeren voor onderhoud en reiniging.

Voor meer informatie over de producten van Geissele kunt u contact opnemen met TBM.

ASE UTRA

Het Finse Ase Utra Oy is één van de grootste fabrikanten van geluidsdempers ter wereld. De dempers van Ase Utra hebben bewezen extreem duurzame en betrouwbare producten te zijn in veeleisende omstandigheden. Ase Utra dempers worden dan ook gebruikt door overheidsdiensten over de hele wereld.

De gepatenteerde producten van Ase Utra zijn het resultaat van continu onderzoek en ontwikkeling. Bij de productie van dempers maakt Ase Utra gebruik van geavanceerde technologie en hoogwaardige materialen. De dempers zijn vervaardigd uit staal en machinaal vervaardigd met behulp van moderne CNC-technieken. Ase Utra dempers zijn zeer compact van formaat en extreem duurzaam. De nieuwste lijn van Ase Utra bestaat uit de BoreLock snel te bevestigen dempers, beschikbaar voor verschillende soorten wapens in kalibers van 5,56 mm tot 338 Lapua Mag.

Voor meer informatie over de producten van Ase Utra kunt u contact opnemen met TBM.