Vesten & Schilden

SIOEN BALLISTICS

Het Belgische Sioen Ballistics produceert ballistische en steekwerende beschermende producten, met een focus op zowel standaard, als op maat gemaakte, oplossingen. Sioen Ballistics is ontstaan uit een fusie tussen twee bekende sterke spelers op de ballistische markt, Sioen Armour Technology (S.A.T.) en Sioen Ballistics Oy, voorheen bekend als Verseidag Ballistic Protection. De combinatie van de ervaring en knowhow van deze twee partners maakt Sioen Ballistics tot een specialist op het gebied van persoonlijke ballistische bescherming.

Sioen ontwikkelt, produceert en test eigenstandig een breed scala aan nieuwe en innovatieve beschermingsoplossingen in verschillende draagopties. Deze opties bestaan uit zowel overt, covert als tactische vesten. In de vesten van Sioen Ballistics krijgen gebruikers het vereiste niveau van ergonomie en veiligheid die essentieel zijn bij het uitvoeren van het werk.  De vesten zijn ontworpen om te voldoen aan zowel de vereiste ballistische beschermingsniveaus als de comfort- en slijtage-eisen voor gebruikers.

De covert vesten worden voornamelijk onder de kleding gebruikt en zijn daarom ontworpen om zo dun, licht en comfortabel mogelijk te zijn. De overt vesten van Sioen worden gedragen door gebruikers die geen beperkingen hebben wat betreft de zichtbaarheid. Comfort, gewicht en bruikbaarheid zijn de belangrijkste elementen geweest bij het ontwerp van deze vesten. Tactische vesten worden gedragen door gebruikers die opereren in gebieden met verhoogde dreiging en die een groter gebied van lichaamsbescherming nodig hebben. Modulariteit, integratie van andere apparatuur en aanpasbaarheid aan verschillende situaties zijn de belangrijkste elementen geweest bij het ontwerp van deze vesten.

De Explosive Ordnance Disposal (EOD) oplossingen worden gebruikt door bom-, mijn- en andere explosieve bergingstechnici. Modulariteit, aanpassingsvermogen en werkcomfort zijn de belangrijkste elementen in het ontwerp van deze oplossingen. Een hoog niveau van modulariteit en bruikbaarheid in combinatie met andere beschermende kleding en helmen, zorgen ervoor dat de gebruiker een totaaloplossing krijgt voor zijn of haar verhoogde veiligheid.

Naast beschermende vesten produceert Sioen ook zachte en harde schilden/ platen voor bescherming op verschillende niveaus.

Voor meer informatie over de producten van Sioen kunt u contact opnemen met TBM.

Technisch Bureau Muller

TBM is leverancier van diverse schilden waaronder Lexaanschilden en ballistische schilden voor duikers (Amphibious Armor schilden).

Het TBM lexaanschild is geschikt voor afweer en bescherming tijdens crowd & riot control, calamiteiten en/ of incidenten. Door het zeer dikke transparante, geharde materiaal combineert het Lexaanschild goed zicht met optimale bescherming.  Het schild is bestand tegen luchtdruk munitie, biedt slagwerende bescherming en is ook bestand om af te schermen tegen vuur en projectielen zoals bijv. zelfgemaakte brandbommen en inslagen van voorwerpen zoals stenen. Het schild is te gebruiken door zowel een links- als rechtshandige drager.

Om het inzetbereik en het voordeel van het TBM lexaanschild te vergroten is de tactische verlichting module ontworpen. Deze lichtgewicht uitbreiding van het schild zorgt er voor dat een tijdelijk verblindende lichtstraal geproduceerd wordt door twee verstralers. De lichtstraal kan continu of stroboscopisch zijn. Bij de schakelstand “continu” sturen de LED verstralers twee bundels uit die opgeteld een lichtsterkte van 2700 lumen leveren. De bundels zijn sterk gefocust, waardoor alleen het doel belicht wordt, zonder dat de gebruiker veel restlicht opvangt door weerkaatsing. Hierdoor blijft de gebruiker gehuld in duisternis. Deze stroboscoop stand zorgt er voor dat de verstralers met een frequentie tussen de 3 tot 5 pulsen per seconde knipperen. Deze frequentie ligt binnen het bereik waar de hersenfunctie beïnvloed wordt, met als gevolg desoriëntatie en verblinding. Het licht op het schild kan ook gebruikt worden om helikopters te bewegwijzeren.

Het TBM Amphibious Armor Shield-systeem is een compact, lichtgewicht en modulair ballistisch schild voor persoonlijke bescherming in amfibisch gebruik. Gebruikers kunnen hiermee met bescherming tactisch opereren in het water. Het opvouwbare lichte en stevige schild biedt een nieuw, compact alternatief dat vakkundig gebruikt kan worden onder veeleisende operationele omstandigheden. Het schild kan gemakkelijk over lange afstanden worden gedragen. Door het neutrale drijfvermogen van het schild kan het tactisch worden ingezet voor bescherming in en onder water. Het schild kan tijdens het zwemmen worden gedragen of zweven. Het schild heeft een draaggordel voor fast roping en klimmen en een quick release-systeem voor duiken. Het opvouwbare ontwerp maakt een gemakkelijke opberging en vervoer mogelijk en maakt verplaatsing door nauwe ruimtes zoals schuifdeuren mogelijk. Een scala aan erkende standaarden of op maat gemaakte beschermingsniveau kan worden geleverd, afhankelijk van de dreiging. Het schild is voorzien van een geïntegreerd PALS (Pouch Attachment Ladder System) band voor modulaire accessoire-bevestiging.

Voor meer informatie over Lexaanschilden en het Amphibious Armor Shield kunt u contact opnemen met TBM.